HSYK, 2847 Hakim ve Savcıyı ihraç etti

HSYK, 2847 Hakim ve Savcıyı ihraç etti

15 Temmuz darbe girişimi sonrası HSYK'dan flaş karar. HSYK 2847 Hakim ve Savcıyı ihraç etti

HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti.

Mayıs ayı rakamlarına göre Türkiye'deki hakim ve savcı sayısı toplam 14 bin 661'di. 

FERHAT SARIKAYA AÇIĞA ALINDI

Öte yandan HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, savcı Ferhat Sarıkaya’nın açığa alındığını bildirdi.

ŞEMDİNLİ DAVASI VE VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMASIYLA ADINI DUYURDU

2005 Şemdinli Olayları ile ilgili soruşturmayı da yürüten dönemin Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hazırladığı iddianamede; dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu ile Hakkari Dağ ve Komando Tuğay Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk haklarında "Büyükanıt'ın Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı olduğu dönemde suç işlemek için çete kurduğu iddialarını ortaya atmıştı.

Savcı Sarıkaya ayrıca, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında önce "tarihî eser kaçakçılığı" ardından da "çete kurmak" suçuyla bir iddianame hazırlamıştı. Prof.Dr.Yücel Aşkın ise davanın ilk duruşmasında beraat etmişti.

Aynı soruşturma da Üniversitenin genel sekreter yardımcısı Enver Arpalı da gözaltına alınmış ve beş aya yakın bir zaman gözaltında tutulduğu halde iddianamenin hazırlanması bitmediği için yargılanamamıştı. Sonunda Enver Arpalı hapisteyken intihar etmişti. Arpalı'nın yakınları da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekranlara çıkarak cemaatle ilgili itiraflarda bulunan Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Etiketler ferhat sarıkaya