Hukuk Fakültesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Birincilik Ödülü

Hukuk Fakültesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Birincilik Ödülü

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi ve Tüketici Hukuku Enstitüsü işbirliğiyle 8-9 Nisan tarihlerinde 2'ncisi düzenlenen "Tüketici...

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi ve Tüketici Hukuku Enstitüsü işbirliğiyle 8-9 Nisan tarihlerinde 2'ncisi düzenlenen "Tüketici Hukuku Farazi Dava Yarışması"nın finalinden 1'incilikle dönerek büyük bir başarıya imza attı.

Tüketici hukukuna özgü problemlerin tartışıldığı karmaşık bir olayın yarışmacılara önerildiği, takımların davalı ve davacı olarak iddia ve savunma yapmalarının istendiği yarışmada, Anadolu Üniversitesi finalde Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımını eleyerek 1'incilik başarısı elde etti. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi adına iki ayrı takımın mücadele ettiği yarışmada takımlar ilk olarak yazılı aşamayı geçerek, sadece 8 takımın mücadele ettiği sözlü aşamaya kalma hakkı elde ettiler. Anadolu Üniversitesi'ni temsil eden her iki takımın koordinatörlüğünü üstlenen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karakocalı'nın çalıştırdığı takım ile Arş. Gör. Gözde Çağlayan Aygün yönetimindeki Anadolu Üniversitesi'nin diğer takımı, 8 Nisan Salı günü gerçekleştirilen çeyrek finale kalarak finale giden yolda önemli bir adım attılar. Çeyrek finalde, davacı sıfatıyla yarışan Arş. Gör. Gözde Çağlayan Aygün yönetimindeki Anadolu Üniversitesi takımı, davalı konumundaki Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımını eleyerek yarı finale kalma hakkı elde etti. Anadolu Üniversitesi'nin Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karakocalı yönetiminde davalı olarak yarışan diğer takımı ise rakibi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne elenerek yarı final hakkını kaybetti.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, 9 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen yarı finalde Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımını da yenerek adını finale yazdırma başarısı gösterdi. Finalde ise Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin diğer takımıyla karşılaşan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, yarışma kapsamında sunduğu iddialar ve kendilerine yöneltilen sorulara vermiş oldukları cevaplarla 2'incisi düzenlenen Tüketici Hukuku Farazi Dava Yarışması'ndan birincilikle dönerek Anadolu Üniversitesi'ni başarıyla temsil etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadılar.