Hükümet'ten 400 TL bayram harçlığı

Hükümet'ten 400 TL bayram harçlığı

Hükümet, terör mağduru 10 bin aileye bayram harcamaları için 400 lira verecek. Ayrıca ailelere 100 lira da çocukları için bayram harçlığı verilecek.

Uzun süredir PKK baskısı altında yaşayan vatandaşların rahat ve huzurlu bir Ramazan Bayramı yaşaması için de yeni bir proje devreye sokulacak. 

Bölgede operasyonlar sırasında evleri zarar gören, uzun süre başka yerlerde yaşamak zorunda olanlar ağırlıklı olmak üzere 10 bin aileye bayram yardımı yapılacak. Bu rakamın 400 lira olması benimsendi. Valilikler ve ilgili kurumlar yardım yapılacak aileleri tespit etmek için çalışmalarına başladı.

KIZILAY DAĞITACAK

Bayram öncesi ailelere dağıtılacak harçlık ve yardımların yanı sıra, bayramda çocukları olan ailelere de ayrıca 100 TL harçlık verilmesi kararlaştırıldı.

BAYRAMLIK ALINACAK

Hükümet, 400 liraya ek olarak çocuklar için vereceği 100 liranın yanında bölgedeki çok sayıda çocuğa bayram kıyafeti de alacak. Ayni ve nakdi yardımların dağıtımı ise Kızılay tarafından yapılacak. Kızılay, belirlenen ailelerdeki kadınların adına bankalara hesap açıp parayı buraya yatıracak.

KURBAN'DA DA SÜRECEK

Ramazan Bayramı'nın yanı sıra Kurban Bayramı'nda da aynı yardımın yapılması için çalışmalar şimdiden başladı. Daha sonra da bunun geleneksel hale getirilip getirilemeyeceğine bakılacak.