Hükümetten Kılıçdaroğlu'na jet cevap

Hükümetten Kılıçdaroğlu'na jet cevap

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi ile ilgili sarf ettiği sözlere çok sert tepki geldi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine ilişkin "Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet? Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun?" dedi.

TOBB'un 72. Genel Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümrük  ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı  Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, TOBB Başkanı Rifat  Hisarcıklıoğlu, eski bakanlar, oda ve borsabaşkanları ve diğer davetlilerin  katılımıyla Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi.

2288526.jpg

Elitaş, konuşmasına, Hisarcıklıoğlu'nu, dövüşle saldırıyla değil,  tartışarak bir yol bulmanın ne olduğunu gösteren bir konuşma yaptığı için tebrik  ederek başladı. Elitaş, "TOBB Başkanı, Maliye Bakanı ile dövüşerek, Gümrük ve  Ticaret Bakanı ile kavga ederek, Ekonomi Bakanı'na küserek çözüm bulamaz, onlarla  konuşarak, istişare ederek çözüm bulur." ifadelerini kullandı.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında  bakanlar, TOBB, TİM,MÜSİAD'ın başkanlarının katılımıyla görüşme yaptıklarını  anlatan Elitaş, yatırım teşvikleri konusunda Hisarcıklıoğlu ile 8 saate yakın  süren görüşmenin özetinin Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda sunulması yönünde karar  aldıklarını da bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Hisarcıklıoğlu'nun bakanlara  teşekkür etmesine yönelik eleştirisine değinen Elitaş, "Bakanlara tek tek  teşekkür etmesi Kılıçdaroğlu'nu üzmüş... Doğru Sayın Kılıçdaroğlu, anamuhalefet  partisinin genel başkanısın ama TOBB'un anamuhalefeti sen değilsin." diye  konuştu.

Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun kendi aldığı oyu unuttuğunu ama Ak Parti'nin  aldığı 23 milyon 600 bin oyu unutmadığını belirterek, "23 milyon 600 bin oy AK  Parti'nin ilkelerine verildi, 23 milyon 600 bin oy kişiye verilmedi, düşünceye,  vizyona verildi. Sayın Kılıçdaoğlu farkında değil, CHP'nin aldığı yüzde 25 Oyun,  bütün CHP camiasını bir tarafa koyarak kendisine verildiğini zannediyor."  eleştirisinde bulundu.

"Sen Süper Lig'de oynuyorsun, rakip amatör kümede"

Bakan Elitaş, Türkiye'de anamuhalefet eksikliği bulunduğunu  belirterek, "Rakibin zayıf olursa, sen Süper Lig'de oynuyorsun, rakip amatör  kümede. Amatör kümede olunca maalesef gelişme de değişme de hızlı gelmiyor."  dedi.

Cumhuriyet tarihindeki darbe girişimlerini sıralayan Elitaş,  Türkiye'nin ilk demokrasi şehitlerinin Adnan Menderes ve arkadaşları olduğunu, bu  olaya karşı CHP'nin sesinin çıkmadığını söyledi. 28 Şubat sürecinde bir siyasi  partinin kapatıldığını, bir milletvekilinin TBMM'den başörtüsü nedeniyle  çıkarıldığını anımsatan Elitaş, bu durumun da tarihe kara bir leke olarak  geçtiğini ifade etti. Bakan Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, 'Ben değiştim' dedi. Tarif etti; 'CHP'yi her şeye karşı  çıkan, her şeye 'hayır' diyen, eleştiren, vizyonsuz, misyonsuz bir parti olarak  görüyorsunuz' dedi. Yani halkın gözünde CHP'nin nasıl gözüktüğünü Sayın  Kılıçdaroğlu çok güzel tarif etti. Hala o vizyonsuzluk, hala o misyonsuzluk ve  her şeye 'hayır' diyen o CHP'nin var olduğunu görüyoruz."

Elitaş, kendisinin halen ticaret ve sanayi odası üyesi olduğunu ifade  ederek, "Dinledim, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun benim yarama merhem olacak bir şeyi  var mı' diye düşündüm. İnanın bin tane şey söylediyse bir tanesi belki doğru  olabilir. Geriye kalan 999'unun hiç doğrulukla alakası yok. Ekonomiyle ilgili bir  şey söyledi mi? Sadece söylediği bir şey var, AK Parti iktidarının nasıl hata,  yanlış yaptığını ifade etmeye çalışıyor." dedi.

Hükümeti tarafından ilk kez turizm sektörünün sorunlarının çözümüne  yönelik Turizm Eylem Planı'nın hayata geçirildiğini hatırlatan Elitaş,  Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi karanlık bir tablo içerisinde gösterdiğini, bunu  dinleyen yabancıların Türkiye'nin her tarafını "cehennem yeri" gibi göreceğini  söyledi. Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun Anayasa değişikliğine yönelik açıklamalarına  ilişkin de şunları kaydetti:

"Anamuhalefet partisinin genel başkanı diyor ki 'Eğer bu anayasayı  değiştirirseniz, kan dökülmeden değiştiremezsiniz.' Bu ne zihniyet Allah aşkına?  Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet?  Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde  misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun? Anayasa, milli idarenin temsilcisi TBMM  üyeleri tarafından oturulur, konuşulur. Yazılır, tartışılır, sivil toplum  örgütleri de bu konuda kanaatlerini oluşturur ve TBMM'nin değerli üyeleri  kanaatlerini bildirir. Arkasından yüce milletin huzuruna gider. Yüce millet eğer  anayasaya 'evet' diyorsa, buna herkes 'evet' demek zorundadır. Sen milletin  iradesini yok sayacaksın, görmeyeceksin, onları 'dağdaki çoban' diye  niteleyeceksin ama bir CHP'li bu anayasanın değişikliği konusunda 'Türkiye kan  gölüne dönmeden değiştirilemez' deme hakkına sahiptir, diyeceksin. Sonra da  kalkacaksın burada demokrasi havariliği yapıp demokrasi nutukları atacaksın.  Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye sizin zihniyetinizi çağ dışı bırakalı uzun zaman  oldu."

"Bütün tahminleri alt üst ederek yüzde 4 büyüdük"

Ekonomi Bakanı Elitaş, Türkiye ekonomisinin 25 çeyrektir büyümesini  sürdüren ender ülkelerden biri olduğunu belirterek, 2008 ekonomik krizinden bu  tarafa yüzde 4'ün üzerinde büyümeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Önemli  ekonomi kuruluşlarının geçen yıl Türkiye için yüzde 3,2 büyüme tahmini  yaptıklarını anımsatan Elitaş, Türkiye'nin bütün tahminleri alt üst ederek 2015  yılında yüzde 4 büyüme başarısı gösterdiğine işaret etti. Cari açığın bu dönemde  önemli ölçüde azaldığına dikkati çeken Elitaş, çevre ülkelerdeki olumsuzlukların  yaşanmaması halinde turizmin cari açığa olumlu etkide bulunacağını ve cari açıkta  büyük bir düşüş görüleceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB üyelerine yönelik istihdam  çağrısına ilişkin, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini anımsatan Elitaş, şöyle devam  etti:

"(Cumhurbaşkanının dediğini yapmayın, hatta bu ekonomik zorluklar  içerisinde, ciddi karamsar tabloda en az üçer beşer kişiyi işten çıkarın) diyor.  Sayın Kılıçdaroğlu sen işçinin temsilcisi misin, TOBB üyelerinin temsilcisi  misin, TOBB'un kürsüsünde TÜSİAD'ı destekleyerek, savunarak onların temsilcisi  misin? Allah aşkına karar ver. Burada 1,5 milyondan fazla üyesi olan TOBB'da,  TÜSİAD'ı savunmak, desteklemek herhalde bir misafire yakışmayan tavır olduğu  gibi, anamuhalefet partisinin yapmayacağı en büyük hatalardan birisidir. Siz  buradaki insanların gönlünü almaya, oyuna talip olmaya gelmişsiniz. Onları  eleştirerek, 'iktidar partisini destekliyor' diyerek, tahkir ederek oylarına  talip olamazsınız."

Hisarcıklıoğlu'nun gelmiş geçmiş en iyi TOBB başkanlarından biri  olduğunu vurgulayan Elitaş, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu camianın başına vurarak,  kendi kafanıza balyozu vurdunuz, farkında değilsiniz." ifadesini kullandı.

Bakan Elitaş, "Biz de 'mevtanın arkasından konuşulmaz' derler. Sayın  Kılıçdaroğlu benim gözümde siyasi bir mevtadır. Sorarlar, 'Nasıl bilirdiniz?'  Herhalde derler ki 'Kasetle geldi, fitneyle geldi, fesatla geldi, fesat çıkarmak  için hasetinden çatlayarak gitti.' Ben iyi bir anamuhalefet partisinin  Türkiye'nin geleceğine çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. İnşallah  Sayın Kılıçdaroğlu bundan sonraki dönemlerde sadece eleştirerek değil, yapıcı  faaliyetlerde de bulunarak bu memleketin gelişmesine katkı sağladığı takdirde  mevta olurken iyi şekilde anılır diye ümit ediyorum." değerlendirmelerinde  bulundu.

Etiketler mustafa elitaş