Hulusi Akar'dan yerli ve milli savunma açıklaması

Hulusi Akar'dan yerli ve milli savunma açıklaması
Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yerli ve milli silahların terörle mücadelede tamamen hukuka uygun olarak kullanıldığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın açıklamaları şöyle: "En son 15 Temmuz'da asil milletimizin topyekun olarak sergilediği diriliş ve gazilik ruhu; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün faaliyetlerinde rehberi ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Milletimizin ve devletimizin düşmanı olan terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede, yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimizden etkin bir biçimde faydalanıyor; faaliyetlerimizi tamamen hukuk normlarına uygun olarak icra ediyoruz."

SİHA TARTIŞMASI

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Silahlı insansız hava aracıyla siviller vuruldu" açıklaması tartışmalara neden olmuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör örgütüne ağır darbeler indiren Silahlı İnsansız Hava Araçları'ndan (SİHA) rahatsız olduğunu söyledi. Terörle mücadele edileceğini, ancak bunun hukuk kuralları içinde, insanların yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA'lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları var" demişti.


 

AA