''Hürrem Sultan o...pu'nun tekiydi''

''Hürrem Sultan o...pu'nun tekiydi''
Güncelleme:

Moskova merkezli Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Direktörü Semyon Bagdasarov, Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan hakkında " o....tekiydi" şeklinde küfürlü ifadeler kullandı.

Moskova merkezli Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Direktörü Semyon Bagdasarov, Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan hakkında " o....tekiydi" şeklinde küfürlü ifadeler kullandı.

Medyagunlugu'nden Fuat Safarov'un haberine göre bir Rus radyosunun canlı yayınında Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini analiz eden Bagdasarov, Osmanlı tarihine de değindi ve Hürrem Sultan'ın saray entrikalarını anlatırken şunları söyledi:

"Osmanlı'nın etnik içeriği kendine özgü bir durum sayılıyordu. Bizans imparatorluğunun iki ana etnik kimliği Rumlar ve Ermeniler'di. Sonradan çoğu Türkleştirildi. Ama asıl etnik kimlikleri farklıydı. Örneğin Muhteşem Yüzyıl dizisindeki isimler... Oradaki İbrahim Paşa aslen Rum'du. Kanuni Sultan Süleyman'ın en yakın yandaşıydı. Hürrem Sultan onu zehirledi. İbrahim Paşa Osmanlı'da ikinci adam konumdaydı ve imparatorluğun başına geçecek bir isimdi. Kanuni, Hürrem Sultan yüzünden İbrahim Paşa'yı etkisiz hale getirmek istiyordu. O da (Hürrem Sultan) afedersiniz, o....tekiydi!"

Bunun üzerine Rus kadın sunucu, Bagdasarov'un sözünü kesti ve "Semyon Bey! Yapmayın..." diyerek müdahale etti.

Bagdasarov ise, "Bu söz aslında (Rusça Suka) edebiyat dilinde kullanılan bir söz. Pekala, o zaman şöyle diyelim: İyi bir kadın değildi... Bu sözü kullandığım için tekrar özür diliyorum" dedi.

Ardından Bagdasarov, "Mimar Sinan da Ermeni asıllıydı. İşte bunlar Türkiye'nin gerçekleri" diye devam etti.

Seçiniz...