Huzurevi Sakinleri Öğrencilere Konuk Oldu

Huzurevi Sakinleri Öğrencilere Konuk Oldu

MANİSA'nın Kula İlçesi'ndeki bir lise projesi kapsamında öğrenciler, Turgutlu Huzurevi'nin sakinlerini konuk etti.

MANİSA'nın Kula İlçesi'ndeki bir lise projesi kapsamında öğrenciler, Turgutlu Huzurevi'nin sakinlerini konuk etti. Huzurevi sakinleri, Kula'da gerçekleştirilen bir dizi programın ardından kentten memnun ayrıldı.

Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, değerler eğitimi projesi kapsamında "Geleceğimizde 1 Gün" adlı bir faaliyet düzenledi. Turgutlu Huzurevi sakinlerini, Kula'da ağırladı. Okulda öğrencilerle bir araya gelen huzurevi sakinlerine daha sonra Yunusemre Türbesi, Tarihi Kula evleri gezdirildi. Hazırlanan programda öğle yemeği sonrası yaşlılar, müzik eşliğinde öğrenciler ile birlikte oynayarak stres attı.

Proje Koordinatörü Zeynep Kaya "Projenin amacı yaşlılarla öğrencilerimizi kaynaştırmak. Değerleri sadece teorik soyut değil yaşantının da içine sokmak istiyoruz" dedi. Huzurevi sakinlerinden Mehmet Emin Eşik, "Bize gösterilen alakadan son derece memnunuz. Bizlerin bir dediğini iki değil hiç beklemedik şeylerle karşılaştık çok mutluyuz" diye konuştu. Bir diğer huzurevi sakini Fatma Kafaoğlu ise, "Kula'ya geldiğim zaman sanki geçmişimize döndüm. Biz Yörük'üz. Yörüklerin evi de aynı Kula evleri gibi döşenmiş. Kültürlerimiz aynı kendi özümü burada olduğumu hissetim. Öğrencilerle berber olmaktan çok mutluyum. Geleceğimizi daha güvenle bakıyorum şimdi. Çok güzel eğitildiklerini görüyorum" dedi.

Okul Başkanı Mehmet Yağcı, "Sınıf olarak bazı değerlerimizin yitip gittiğini düşünüyorduk. Bunun için projeler düzenledik. Bu projeler ile değerlerimizin bitmediğini kanıtlayacağız. Bugün büyüklerimiz ile beraberiz" dedi.

Okul Müdürü Ahmet Gedik, "Yaşlılarımızı hatırlamak, onlara gereken saygı ve hürmeti her zaman ve her yerde gerektiği şekilde gösterebilmek bir değer eğitimi ve uygulaması. Bugün ilçemizde onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Program sonunda düzenlenen yemeğe; İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Şube Müdürü Etem Dağlı ve Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Adem Sümen de katıldı. Günün anısına çektirilen fotoğraflar, yapılan sohbetler ve ikramların ardından huzur evi sakinlerine çeşitli hediyeler de verildi. Programdan keyif aldıkları görülen huzurevi sakinleri, kentten mutlu ayrıldı.

FOTOĞRAFLI