İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ''ihale'' açıklaması ! Nedeni açıklandı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştiraklerinin hukuksuzca elenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, saat 17.00 sularında bizim haberdar edilmediğimiz bir toplantıda içeride kim olduğu belli olmayan, daha düne kadar İBB'nin çalışanı olan 3 bin TL maaş alan, bir vakfın genel müdürlüğünü yapmış bir şahsa ait olan bir şirkete Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerini 350 bin bedelle sözüm ona bir bahaneyle, bizim ihaleye girmemizi engelleyerek verdiler. Gereğini yapacağımı bütün vatandaşlarım önünde söz veriyorum. Yasal yollara hemen başvuracağız.

16 milyon insanın hakkını öyle bir şekilde arayacağım ki hepiniz göreceksiniz. Kılını bile kıpırdatmayan sayın bakana sesleniyorum... Çok yazık, çok ayıp. Şirketin elemanları hazır, haberdar ediliyor, aynı anda bize yazı geliyor. "Biz ihaleyi yaptık işimiz bitti" Suç duyurusunda bulunuyoruz. İBB'nin bütün avukatlarıyla suç duyrusunda bulunuyoruz. İstanbul'da ne kadar katılmak istiyoruz diyen avukat varsa suç duyurunda bulunuyoruz. Saatini bildireceğim."

ELENME NEDENİ AÇIKLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İBB iştiraklerinin Haydarpaşa- Sirkeci ihalesinden elenme nedenini açıkladı.

Ongun'un paylaşımı şöyle:

"İBB iştiraklerinin Haydarpaşa- Sirkeci ihalesinden elenme nedeni: “Müştereken ve müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte” yazmak. Bu trajikomik iptal gerekçesi tarihe geçecek nitelikte.

Bütün avukatlarımızla Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını kapsayan ihaleden İBB iştiraklerinin hukuksuzca elenmesiyle ilgili sıralı ilgili tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye yazdı.

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ''ihale'' açıklaması ! Nedeni açıklandı - Resim : 1

Seçiniz...