İBB Kanal İstanbul forumu iznini geri çekti

İBB Kanal İstanbul forumu iznini geri çekti
Güncelleme:

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun, Taksim'de bulunan Kavuşma Durağı'nda yapmak istediği forumda İBB izni geri çekti, polis etkinliğe izin vermedi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kavuşma Durağı’nda düzenleyeceği ve Bandista’nın da sahne alacağı forum ve konser etkinliği, ‘izin alınmadı’ gerekçesiyle polisler tarafından engellendi.

Katılımcıların Taksim Meydanı'nda bulunan Kavuşma Durağı'na gitmek istemesi üzerine polis barikat kurarak etkinliğe izin vermedi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, etkinliğin İBB’nin verdiği izni geri çekmesinden dolayı yapılamadığını ve belediyeden açıklama beklediklerini belirtti. Koordinasyon,“Yurttaşların en demokratik haklarına dahi yapılan saldırılar hukuksuzdur. Doğayı, yaşamı, su havzalarını, ormanları korumaya çalışanları engelleyen emniyet güçlerine diyoruz ki: Bizleri bugün engellesiniz de, yarın daha güçlü olacağız. Anayasa’nın 34. Maddesi’nin bize verdiği yurttaşlık hakkımızın çiğnenmesini protesto ediyor ve İBB’den yurttaşlar olarak bu konuda bir açıklama bekliyoruz" dedi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’ndan Prof. Dr. Beyza Üstün ise “Emniyetin dediği doğru, bu bir siyasi bir mücadele. Biz bu mücadeleden geri durmayacağız. Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.