İBB'den ''İstanbulkart'' açıklaması

İBB'den ''İstanbulkart'' açıklaması
Güncelleme:

İstanbul'da toplu ulaşım kullanımı için İstanbulkart sorunu ile ilgili İBB'den açıklama geldi.

İstanbul'da toplu ulaşım için kullanılan İstanbulkart sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor. Pandemi önlemleri kapsamında HES kodu eşleştirme zorunluğu nedeniyle İstanbulkart kişiye özel hale geldi. Bununla birlikte İstanbulkart'a talep artınca gişeler önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar biletmatiklerde "İstanbulkart yoktur" yazısı karşılaşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İBB iştiraki BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Genel Müdürü Yücel Karadeniz; her yıl 4,5 milyon kart tedarik edilirken, bu yıl 6,5 milyon kadar kart tedariği gerçekleştiğini söyledi.

Bu artışı göze alarak yeni ihalelerin güncellendiğini söyleyen Karadeniz, şunları kaydetti:

"Diğer yıllara göre özellikle, HES kontrolünden kaynaklanan bir kart kullanım sayısında artış var. Biliyorsunuz eskiden bir İstanbulkart birden fazla kişi tarafından kullanılabiliyordu ama özellikle Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği yönergelerle bir İstanbulkartın sadece bir kişi tarafından HES koduyla eşleştirilmiş olması gündeme geldikten sonra kullanılan İstanbulkart sayısında bir artış oldu. Bu artış karşısında tedarik sürecimizi yönetiyoruz."

Bazı kötü niyetli kullanımlar da olduğunu belirten Karadeniz, "Bundan dolayı biletmatiklerimizden İstanbulkart alıp topluca eşleştirme hizmeti adı altında vatandaşlardan karaborsa paralar alıp İstanbulkart satmaya yeltenen insanlar oldu. Bunu önleyebilmek için İstanbulkart tedariğimizi makinalardan daha çok yüz yüze kanallarımıza doğru yönlendirdik" diye konuştu.

1 Kasım'da ihale yapılacak

Kart sıkıntısı nedeniyle İBB yeni kart ihalesi açtı. İBB iştiraki BELBİM AŞ.'nin düzenlediği ihale 1 Kasım'da yapılacak. İhaleyle 1,5 milyon İstanbulkart alımı yapılacak.

Etiketler ibb açıklama