İbrahim Erkal hayatını kaybetti

İbrahim Erkal hayatını kaybetti
Güncelleme:

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal hayatını kaybetti.

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen şarkıcı İbrahim  Erkal, hayatını kaybetti.

 Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet  Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen Erkal'ın saat  22.10'da kalbinin de durduğunu belirterek, vefat ettiğini söyledi.

Sağlam, "Değerli sanatçımız İbrahim Erkal bugün saat 22.10'da kalbinin  de durması sonucu vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve  sevenlerine sabır dileriz." dedi.

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal'ın, tıbbi destek  ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları  sürdürülüyordu.

İbrahim Erkal'ın ailesi, organ bağışı teklifini reddettiİbrahim Erkal'ın ailesi, organ bağışı teklifini reddetti

BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

Maltepe Başıbüyük’te bulunan evinin otoparkında 12 Nisan'da baygın halde bulunan ve beyin kanaması ön tanısı ile hastaneye kaldırılan İbrahim Erkal 2,5 saat süren ilk ameliyatın ardından yoğun bakıma alınmıştı. Erkal’ın sağ arka kulağının altında bir de yırtık olduğu tespit edilmişti. İkinci ameliyat için beyin ödeminin geçmesi beklenen Erkal 29 gündür yoğun bakımdaydı.

İbrahim Erkal'ın son görüntüleriİbrahim Erkal'ın son görüntüler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EŞİNE BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erkal’ın eşi Filiz Akgün’e başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü sanatçının vefat haberinin ardından eşi Filiz Akgün'ü telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu. Sanatçının vefatından müteessir olduğunu ifade eden Erdoğan, merhuma Allah'tan rahmet, geride bıraktığı ailesine ve sanat camiasına ise başsağlığı diledi.

CENAZE TÖRENİ CUMARTESİ GÜNÜ

Sanatçının eşinin amcası da olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İbrahim Erkal'ın yaşamını yitirdiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde kurulan taziye çadırında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cenaze töreniyle ilgili detayların belli olduğunu belirten Akgün, şöyle konuştu: "Değerli sanatçımız, değerli kardeşimiz, yeğenimin eşi İbrahim Erkal'ı 23.00 sularında kaybettik. Cenazesi cumartesi günü öğle namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde yapılacak törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Taziyeler ise Maltepe'de Maltepe Stadı'nın yanında bulunan Erzurumlular Vakfında kabul edilecektir. İlgisini esirgemeyen herkese şahsım ve tüm aile ile tüm sevenleri adına teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün doktorlar ile çalışanlara da yine aile ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Hepsi haklarını helal etsinler."  

 İBRAHİM ERKAL KİMDİR?

Şarkıcı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal; 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum Narman'da dünyaya geldi. Altı kardeşin en büyüğü olan Erkal, müziğe kendi kendine ilkokul yıllarında bağlama, mandolin ve flüt gibi müzik enstürmanları çalarak başladı. Lise öğretimini bitirdikten sonra Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi binasında solfej ve nota dersleri almaya başladı. Geceleri ise Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne alıyordu.

1984 yılında İbrahim Güzelses adıyla "Sarhoş Baki (Erzurum Türküleri)" adlı ilk albümünü çıkardı. Fakat sesini duyuramadı. 1994 yılının ilk ayında kendi adıyla çıkardığı ilk albümü Tutku adlı albümünü yayınladı. Bu albümle sesini duyurmayı başardı ve müziğiyle insanların ilgi odağı oldu.

1995 yılının ilk aylarında Sıra Bende/Aklımdasın adlı ikinci albümünü yayınladı. Albümdeki, "Sevmesende Olur" ve "İnsafsız" gibi şarkılar ön plana çıktı.

1996 yılının yaz aylarında üçüncü albümü Gönlünüze Talibim'i çıkardı. Canısı yayınlandığında albüm büyük bir patlama yaşadı. Albüm listelere girdi ve satışları oldukça yükseldi. Albümdeki bir şarkı hariç hepsinin sözü İbrahim Erkal'a aitti. Daha sonra albümden "Erzurum'a Gel" adlı şarkı yayınlandı. İbrahim Erkal, ülke çapında tanındı. Albümün büyük başarısından sonra, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde dört dalda aday gösterildi ve ikisini kazanarak geceden iki ödülle birden ayrıldı.

 1997 yılında Canısı adlı TV filminin baş rolünde Emine Ün ile birlikte oynadı. Film yayınlandığı gün çok reyting alınca dizi olarak yayınlanma kararı alındı. Aynı yıl Canısı adıyla dizi olarak yayınlanmaya başlandı.

İbrahim Erkal, 1998 yılında dördüncü albümü Sırılsıklam'ı çıkardı. Albümün adını taşıyan parçanın Eylül 1998 tarihinde dizisi yayınlanmaya başladı. 5 Ocak 2000 tarihinde beşinci albümü De Get Yalan Dünya'yı çıkardı.

2001 yılında bu sefer Su Gibi albümü ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Erkal'ın bu albümünü Aşkname, (2002), Gönül Limanı (2004), Yüreğinden Öpüyorum - Gülüm (2006), Aranağme (2008), Burnumda Tütüyorsun (2011) ve Nefes 1 (2015) takip etti.

 

Seçiniz...