İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs aşısı talimatı

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs aşısı talimatı
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Soylu, aşı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla valilerle online toplantı yaptı. Toplantıda valilerden aşıya önderlik etmeleri istendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin valileriyle online toplantı yaptı. Toplantı sonrası Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Soylu, salgınla mücadelede olumlu sonuçlar alabilmek için valilerden aşıya önderlik etmelerini talep ettiklerini söyledi. 

Soylu şunları söyledi:  

“Koronavirüs ile mücadele konusunda illerimizdeki durumu ve tedbirleri valililerimizle değerlendirdik. Koronavirüs ile mücadeleyi bir an önce neticelendirmek için valilerimizden, aşıya önderlik etmelerini istedik.” 

 BAKAN KOCA TARİH VERDİ: ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de milletvekilleriyle bir araya geleceği toplantı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aşının Türkiye’de ne zaman uygulanacağına ilişkin net tarih verdi.  

 
Bilim Kurulu’nun 11 Aralık’tan sonra erken dönemde yaygın bir şekilde sağlık çalışanlarından başlamak üzere strateji geliştirdiğini ifade eden Koca, stratejinin sağlık çalışanları başta olmak üzere kimlere nasıl yapılacağıyla ilgili bir çalışmayı zannediyorum 1 hafta 10 gün içeresinde tamamlamış olacaklarını söyledi.