İdlib'deki hain saldırının ardından Türkiye'den ilk açıklama

İdlib'deki hain saldırının ardından Türkiye'den ilk açıklama
Güncelleme:

Suriye'de rejim güçlerinin saldırısında 5 askerimiz şehit oldu, 5 asker de yaralandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır'' dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib kentinin kuzeyinde Esad rejimi güçlerinin saldırısında 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını duyurdu. Sınır ötesinden gelen acı haberin ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklama yaptı.

İşte Altun’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o açıklama:

"Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır.

Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır.

Dünyanın her yerinde barış ve istikrar için çalışan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bayrağımıza uzanan elleri kırmaya; dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir."

Suriye'de Türk askerine saldırı: 5 şehit, 5 yaralıSuriye'de Türk askerine saldırı: 5 şehit, 5 yaralı

Seçiniz...

Etiketler şehit türkiye Îdlib