İdlib'den bir acı haber daha: Şehit sayısı 2'ye yükseldi!

İdlib'den bir acı haber daha: Şehit sayısı 2'ye yükseldi!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile gerçekleşen kritik zirve sonrasında Suriye'de bu gece 00.01 itibariyle ateşkesin başlayacağını duyurduğu sırada Suriye'den 1 şehit haberi daha geldi.

Moskova'da Erdoğan-Putin görüşmesi sürerken Suriye'nin İdlib'den bir acı haber gelmişti ve Gaziantep Valiliği rejim güçlerinin saldırısında bir askerimizin şehit olduğunu duyurmuştu. Kritik zirve sona erdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin kameralar karşısındayken bir acı haber daha geldi. Iğdır Valiliği, İdlib'de 1 askerimizin daha şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı harekatında rejimin açtığı ateş sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bahar Kalkanı bölgesinde bulunan unsurlarımıza Rejim unsurları tarafından açılan ateş neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personellerimiz için acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.
 

Gaziantep Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Ruhun şad olsun Şehidim. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi Harekatı kapsamında yapılan saldırı sonucunda vatan evladımız, hemşehrimiz Sözleşmeli Er Enes Kaya şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İdlib'den bir acı haber daha: Şehit sayısı 2'ye yükseldi! - Resim : 1

İKİNCİ ŞEHİT HABERİ IĞDIR VALİLİĞİ'NDEN GELDİ

Iğdır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, '' İlimiz Karakoyunlu ilçesi Koçkıran köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara İdlip'de şehit olmuştur. Şehidimizin defin yeri ve zamanı yarın netleşecektir. Milletimizin başı sağolsun'' ifadeleri kullanıldı.

Seçiniz...

Etiketler asker şehit Îdlib