İdo Genel Müdürü Paksoyun Tecrübesizliğin Şansındır İsimli Kitabı Çıktı

İdo Genel Müdürü Paksoyun Tecrübesizliğin Şansındır İsimli Kitabı Çıktı

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri) (İDO) Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, "Tecrübesizliğin Şansındır" isimli ilk kitabını İstanbul Boğazı'nda bir tekne turu ile tanıttı. Paksoy, kitabında yöneticilik pozisyonuna gelirken yaşadıklarını ve onu başarıya gö

- İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri) (İDO) Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, "Tecrübesizliğin Şansındır" isimli ilk kitabını İstanbul Boğazı'nda bir tekne turu ile tanıttı. Paksoy, kitabında yöneticilik pozisyonuna gelirken yaşadıklarını ve onu başarıya götüren tecrübesizliklerini anlattı.

İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, piyasaya yeni çıkan ilk kitabı olan "Tücrübesizliğin Şansındır" kitabının tanıtımını bir tekne turuyla yaptı. İstanbul Boğazı'nda akşam yapılan tekne turuna meslektaşları ve sevenleri katıldı.

Dr. Paksoy, yaptığı açıklamada, "Profesyonel bir yönetici olarak kitap yazmak, böyle tanıtım yapmak benim içinde bir ilk oldu. Öncelikle şunun altını samimiyetle çizmek istiyorum. Bu kitap bir bilge adamın büyük başarılı bir adamın yaşadığı büyük başarıların kitabı değil. Genç bir akademisyenin, üniversitede genç bir akademisyenken, tecrübesiz bir yöneticiyken, aslında üniversitede belli eğitimler almış hocalık yapan bir insanım ama bir sürpriz ile genel müdürlük kotluluğuna oturması derken o süreçte yaşadıklarını anlatan yaşanmış bir kitap. Niye kitap yazma ihtiyacı duydum. Genelde insanlar emekli olurlar o yoğun yaşadıklarını paylaşmak isterler. Gerçekten şu 10 yıl içerisinde genç ve tecrübesiz bir genel müdür olarak başladığım süreçte çok büyük değişimler yaşadım. Çok acılar çektim, çok krizler yaşadım. Tecrübesiz insan olarak çok başarısızlıklarla karşılaştım. Bir şeyler öğrendim. Bugün çok keşke dediğim işler vardır. ‘Ah keşke yapmasaydım’ dediğim. ‘İyi ki yapmışım’ dediğim işler olmuştur. Yani böyle bir hayat yaşadım. İstedim ki bir akademisyen olarak, bunu genç arkadaşlarla paylaşayım. Genç yöneticilerle, profesyonellerle paylaşayım. Amacım bu kitapta insanlara bir şeyler öğretmek değil. Bunu samimiyetle içtenlikle söylüyorum. Belki bu kitap sonunda alacağım eleştirilerden de bir şeyler öğreneceğim. Ben herkesten bir şeyler öğrendim. Öğrenmeyi öğrendim. Onun için tecrübesiz, şans derken kitabın başlığını koyarken göreve geldiğim gündem beri ‘tecrüben ne senin’ yani böyledir. Bir genç arkadaş bir işe gider ‘tecrübesiz ne der’ hep bu soruyla karşılaştığım için. Tecrübesizliği bir şans olarak görüyorum. Niye şans olarak görüyorum. Kitapta’da onu yazdım. Ben genel müdür olduğum zaman evet gemi mühendisiydim, master doktorasını yapmış, akademik kariyeri olan bir yöneticiydim. Belli bir alt yapı almıştım. Ama profesyonel yöneticilik, idarecilik yapmak yalnız teknik bilmek değil. Bir liderlikte yapmamız gerekiyordu. Yani bu değişim sürecini yönetmeniz, krizlerle baş etmeniz gerekiyordu. Medyanın karşısına da çıkmanız gerekiyordu. Bir televizyonun programına çıkacaktı üç gün çalıştığımı hatırlarım. O kadar büyük olaylar yaşadım" dedi.

"YAŞAYARAK ÖĞRENMEK BU OLSA GEREK"

Paksoy, "Türkiye Denizcilik İşletemleri'nden den şehir hatlarını devralarak İDO'ya geldim. İDO'da koskoca büyük bir şirketi devraldım. Oradan sendikal eylemleri görerek sendikayı tanıma şansım oldu. Karaköy dubasının batışından sonra yaşadığım üzüntüm yani ızdırabım bana güçlükler zorluklar o kadar şey öğretti. Yani o 3 günüm bir haftam bir ayım yok sayıyorum. O olay karşısında çöktüğümü hatırlıyorum. Yani nefes alamadığımı hatırlıyorum. Yaşayarak öğrenmek bu olsa gerek. Sosyal medyayı ben vapur olayında keşfettim. İstanbul şehir hatlarını aldım. İskeleleri yeniliyoruz. İnsanlar da korku var 'vapurlar ne olacak'. Biz de yeni proje yapacağız dedik. Yeni deyince 'eyvah vapurlar yok oluyor' dediler. 2006 yılıydı bir topluluk 'vapurumuvermiyorum.com' diye bir internet sitesi kurdu. İnternet sitesi aracılığıyla bu bilgi anında her noktaya ulaştı. İnsanlar vapuru seviyor "Yok yapmıyorum" desem de duyulmuyor. O ara biz de 'vapurlarkalacak.com' sitesini kurdu. Bu bilgi yeter hiç unutmam” diye konuştu.

Paksoy, konuşmanın ardından davetlilerin kitaplarını imzaladı.