İdo'nun Bahar Tarifesi 1 Nisan'da Başlayacak

İdo'nun Bahar Tarifesi 1 Nisan'da Başlayacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin bahar tarifesi 1 Nisan'da başlayacak.İDO'dan yapılan açıklamaya göre,1 Nisan'da başlayacak bahar...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin bahar tarifesi 1 Nisan'da başlayacak.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre,1 Nisan'da başlayacak bahar tarifesi, 19 Haziran'a kadar devam edecek.

Dış hatlarda Marmara Adası ve Avşa seferlerini başlatarak İstanbulluları ada havasına, Çınarcık ve Esenköy seferleriyle de yarımada tatiline taşıyacak olan İDO, Yenikapı-Bandırma, Bostancı- Kartal-Tuzla- Yalova gibi hatlarında da sefer sayılarını artıracak.

İDO, ilkbahar tarifesi kapsamında, Marmara’nın önemli tatil ve dinlenme mekanlarından Avşa ve Marmara Adası’na deniz otobüsü seferlerini, 15 Nisan Cuma günü itibarıyla başlatacak.

Özellikle hafta sonu tatillerinin gözdesi olan bu iki güzel adaya, ilkbahar dönemi boyunca, cuma günleri Bostancı-Yenikapı’dan gidiş ve pazar günleri ise Avşa ve Marmara Adası’ndan dönüş seferleri gerçekleştirilecek.

İDO, Avşa ve Marmara Adası seferleriyle, Marmara Denizi’ndeki bir diğer iç turizm merkezi olan Çınarcık ve Esenköy bölgesine yeni seferlerine de 15 Nisan cuma günü başlayacak.

Yazlıkçılarla birlikte özellikle hafta sonlarını İstanbul civarındaki güzel mekanlarda değerlendirmek isteyenlere hitap eden seferler, haziran ayına kadar cuma günleri Bostancı-Yenikapı’dan gidiş, pazar günleri ise Esenköy ve Çınarcık’tan dönüş şeklinde gerçekleşecek.

İstanbul civarındaki güzel köşeleri ziyaret edenlerin yanı sıra İstanbul içinde ada ve sahil keyfi yapmak isteyenler için İDO, ilkbahar tarifesiyle birlikte Adalar seferlerini de başlatacak. Yeni dönem tarifesiyle hafta sonu ve tatil günleri için Adalar seferini başlatan İDO’nun deniz otobüsleri, Kabataş ve Bostancı’dan Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’ya seferler gerçekleştirecek.

İDO’nun ilkbahar tarifesinde, yeniden başlayan hatlarla sefer sayılarının arttığı hatlar da bulunuyor. Sadece yolcu taşımacılığı gerçekleştiren deniz otobüslerinin yanı sıra, özellikle araçlarıyla uzun yola çıkanların tercih ettiği hızlı feribot seferleri de ilkbahar tarifesiyle sıklaşacak.

İDO’nun Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferleri ile Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri, 11 Nisan'dan itibaren daha da sık gerçekleşecek. Bu iki hatta haftalık toplam 30 olarak gerçekleşen seferlerin sayısı, 11 Nisan'dan sonra 42’ye çıkacak.

İDO’nun sefer yoğunluğunu arttıran bir diğer hattı ise Bostancı-Kartal-Tuzla-Yalova hattı olacak ve 11 Nisan'dan itibaren Kartal-Tuzla-Yalova bağlantısı artacak.