Iğdıra 4 Kürt Şair Ve Yazarın Heykeli Açıldı

Iğdıra 4 Kürt Şair Ve Yazarın Heykeli Açıldı

BDP'li Iğdır Belediyesi tarafından yaptırılan 4 Kürt şair ve yazar ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi heykelleri törenle açıldı.Ermenistan, İran v...

BDP'li Iğdır Belediyesi tarafından yaptırılan 4 Kürt şair ve yazar ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi heykelleri törenle açıldı.

Ermenistan, İran ve Azerbaycan özerk bölgesi Nahçıvan'a komşu olan serhat kent Iğdır'da 3 heykelin açılışı nedeniyle Zübeyde Hanım Bulvarı'nda tören düzenlendi. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, belediye başkan adayları ile birlikte 3 bin kişinin katıldığı törende konuşan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, 5 yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Fehriye Teyran, Musa Anter, Ahmedi Hani, Mehmet Uzun'un heykellerinin önem taşıdığına işaret eden Hüseyin Malk, "Bu çalışmaya son derece faşist zihniyetle yaklaşımlar oldu. Söz konusu çalışmanın kente barış ve kardeşlik getireceğine olan inançla heykellerimizin açılışını yapacağız. Bu değerlerimizin kentimize barış, kardeşlik ve özgürlük getireceğinden şüphemiz yok" diye konuştu.

BERKİN NEDENİYLE BDP 2 GÜN YAS İLAN ETTİ

Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise, Gazi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülü ile ağır yaralandıktan sonra dün kurtarılamayan Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle 2 gün yas ilan ettiklerini bildirdi. Buldan, "Ekmek almak için dışarı çıkan Berkin Elvan polisin attığı gaz fişeğinin hedefi olarak hayatını kaybetti. Berkin'in annesi 'benim kuzumu Allah almadı Tayip Erdoğan aldı' diye ağıt ediyor" dedi.

Konuşmalardan sonra ilk olarak Atatürk Caddesi'nde üzerinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi yazılı olan temsili heykelin açılışı yapıldı. Ardından Cumhuriyet Caddesinde Kürt şair ve yazarlar için yaptırılan 4 yüzlü heykel açıldı. Her bir yüzünde Ahmedi Hani, Fehiye Teyran, Musa Anter ve Mehmet Uzun ile ilgili Türkçe- Kürtçe yazı ve resimlerin bulunduğu heykelin açılışından sonra birlikte güvercin uçuran Kürt ve Azeri 2 kadının heykeli Çevre yolunun Doğubayazıt girişinde görücüye çıktı.

SD(KS/İD)