Iğdır'da Azerilere saldırı !

Iğdır'da Azerilere saldırı !

Azeri kökenlilerin dükkanları taşlandı emniyet 53 kişiyi göz altına aldı.

Azeri kökenlilerin dükkanları taşlandı, 53 kişi gözaltına alındı, çevik kuvvet akşam saatlerinde 'Herşey vatan için' yürüyüş kararı sayarak devriye gezdi 

Belediye Başkanı BDP'li Mehnmet Nuri Güneş ile BDP İl Başkanı Şebap Çelik’in de aralarında bulunduğu sekiz partilinin tutuklanmasını protesto etmek için Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın basın açıklamasına katılan bazı göstericiler, işyerlerini taşladı. Azerilere ait işyerlerini taşlayan BDP’li göstericilere, ülkücüler karşılık verdi.

BDP’nin Karaca Sokak'taki il binası önünde toplanan 2 bin kadar partiliye konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, yapılanları halkın iradesine kelepçe vurmak olarak nitelendirdi. Demokratik açılımdan bahsedenlerin Kürtleri yok etmeye çalıştığını iddia eden Pervin Buldan, seçilmişlerin cezaevine girmesini eleştirdi.

Basın açıklamasından sonra bazı gruplar yürümek istedi ama polis müdahale etti. Bunun üzerine ara sokaklara dağılan göstericiler, daha çok Azerilere ait işyerlerini taşladı. Polis, BDP’lilerin 15- 20’şerli gruplar halindeki eylemine göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Dört yol kesiminde yine Azerilerin işyerlerine saldıran göstericilere, bu kez 50 kadar ülkücü karşılık verdi. Kısa süreli taşlı- sopalı çatışma sonrası göstericiler yine ara sokaklara girerek uzaklaştı.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, BDP’lilerin gösterilerinden zarar gören, rahatsız olan esnaf ve ülkücülerin toplandığı Dört Yol mevkiine geldi. Aydın, “Arkadaşlar sakin olun. Biz devlet olarak her şeye hakimiz. Onların istediği budur. Sakın bu tür oyunlara gelmeyin. Biz gerekeni yapıyoruz” diye konuştu. Gerginlik ardından yatıştı.

53 GÖSTERİCİ GÖZALTINDA

Öte yandan polis, olaylara karışarak işyerlerini taşlayan 53 kişiyi gözaltına aldı. Çıkan olaylar sırasında 2'si polis 1'i vatandaş, 3 kişi yaralandı. Olaylar sonrasında esnafı ziyaret eden BDP Milletvekili Pervin Buldan, Hakkarili bir işyeri sahibine, “Senin benim hemşerim olduğunu bildiği için polis burayı taşlattı” iddiasında bulundu. Akşam saatlerinde ise Çevik Kuvvet ekipleri, Iğdır sokaklarında ‘Herşey vatan için’ yürüyüş kararı sayarak devriye gezdi

Kaynak: Radikal