Iğdırdaki Gümrük Yolsuzluğu

Iğdırdaki Gümrük Yolsuzluğu

Iğdır’da düzenlenen gümrük yolsuzluğu operasyonu kapsamında aralarında Nahçıvan Gümrük Müdürü Mir Muhammed Seyidov'un da bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

– Iğdır’da düzenlenen gümrük yolsuzluğu operasyonu kapsamında aralarında Nahçıvan Gümrük Müdürü Mir Muhammed Seyidov'un da bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, merkezi Iğdır olmak üzere İstanbul, Gaziantep ve Artvin'de 2 yıllık teknik takip sonucu belirlenen adreslere düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan biri kadın 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında Nahçıvan Gümrük Müdürü Mir Muhammed Seyidov'un da bulunduğu M.Ö., B.G., A.E., H.Ö. ve A.U. adliyeye getirildi. Gözaltındaki 7 kişinin ise emniyetteki sorgularının devam ettiği belirtildi.

Önceki gün sabah saatlerinden belirlenen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aralarında Dilucu Sınır Kapısı çalışanlarının da bulunduğu 7'si gümrük memuru 18 kişi gözaltına alınmış, dün sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan 5 kişiden 4’ü tutuklanmış, operasyonda 130 bin dolar, 50 bin lira, 1 ruhsatsız silah ve çok sayıda belge ele geçirilmişti.

Öte yandan; operasyon kapsamında gözaltına alının 17 kişiden 7 zanlının ise emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.