İhsan Oktay Anar’ın Yeni Kitabı Yolda

İhsan Oktay Anar’ın Yeni Kitabı Yolda
Güncelleme:

Kitaplarıyla, duruşuyla ve karakterleriyle geniş bir okur kitlesini çevresinde toplayan İhsan Oktay Anar, Türk edebiyatına yaptığı katkılarla yaşayan efsaneler arasına adını yazdırmış bir yazarımız. Sevenlerinin heyecanla beklediği yeni kitabı için ise güzel haber geldi; 2022 yılı içinde Everest Yayınları’ndan çıkacak.

LİSEDEN KOVULAN BİR YAZAR: İHSAN OKTAY ANAR

1960 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen İhsan Oktay Anar, evin en küçük çocuğuydu. Liseye kadar geçen eğitim hayatını İstanbul’da tamamladı. Liseyi İzmir’de okurken derslerden kaçıp kütüphanelere gitmesi yüzünden devamsızlığı arttı ve sonunda okulla ilişiği kesildi. Amacı haylazlık değil okuma aşkı olunca eğitimini akşam lisesine devam ederek tamamladı. Ardından Ege Üniversitesi’ni kazanarak felsefe bölümünü bitirdi.

Anar’ın okuma aşkı zamanla yazma aşkına dönüşünce hikayeler yazmaya başladı ve ilk eseri “Kafirler için Apologia” Mor Köpük dergisinde yayınlandı. Ardından yine Mor Köpük dergisinde “Rabnuma” isimli başka bir hikayesi yayına girdi. Peşi sıra yayınlanan ve ilgi çeken öykülerinin ardından, romanlarını kaleme almaya başladı.

PUSLU KITALAR ATLASI

Anar’ın ilk romanı Puslu Kıtalar Atlası 1995 yılında yayınlandı. 18. yüzyıl İstanbul'unda geçen kitap, Uzun İhsan Efendi’nin tüm dünyayı dolaşarak bir atlas hazırlama niyetiyle başlıyor. Ama sabahtan akşama kadar evinde oturan bu adam, dışarı çıkmadığı için dünyayı sadece düşlerinde geziyor ve okuyucuyu nefes kesen bir hikayenin içine çekiyor.

KİTAB-ÜL HİYEL

 Puslu Kıtalar Atlası’nın hemen 1 sene ardından, İhsan Oktay Anar, ikinci romanı olan Kitab-ül Hiyel’i yazar. Bu kitapta, kahramanlar geliştirdiği aletle sonsuz devr-i daime ulaşmak istemektedir. Yafes Çelebi, Calud ve Lalezar Necef Bey’den Angilidis Efendi’ye, Samur ve Yağmur Çelebiler’den Uzun İhsan Efendi’ye pek çok eski zaman mucidinin inanılmaz hayat öyküleri kitapta mizahi bir dille okuyucuya anlatılır.

EFRASİYAB’IN HİKAYELERİ

Efrasiyab’ın Hikayeleri’nde Ölüm ve Cezzer Dede’nin torunlarına anlattığı 8 hikayeden oluşuyor. Kitap uzak zamanlarda değil, günümüzün otuz, bilemediniz elli yıl öncesinde, üstelik tamamen ülkemizde geçiyor. İçerisinde yine birçok metafor barındıran kitapta, estetikle oyun, mizahla felsefe buluşuyor ve etraf adeta bir edebiyat panayırına dönüyor.

AMAT
Son kitabından 7 yıl sonra yayınlanan Amat, 17. yüzyılın İstanbul’undan kalkan bir geminin içinde yaşanan esrarengiz olayları anlatıyor. Pek çok denizcilik teriminin, marjinal karakterler ve çok derin bir düş dünyasıyla dans ettiği roman soluksuz bitirilebilecek cinsten.

SUSKUNLAR

17. yüzyılın İstanbul’unda geçen ve üç müzisyenin ruhlarında duydukları bir aşkın musikisini bestelemesini konu alan kitap, Yenikapı Mevlevihanesi'nde sema eden bir dervişin hayaletinin görülmesiyle başlıyor. İşittiğini gören, gördüğünü dinleyen, dinlediğini sessizliğin büyüsüyle sırlayan ve tüm bunların görkemini hikâye eden bir adamın alçakgönüllü dünyasına bizleri misafir eden roman, benzersiz erguvani düşlerin gerçekliğinde edilen sema ile baş döndürüyor.

YEDİNCİ GÜN

İhsan Oktay Anar’ın alıştığımız Osmanlı döneminde geçen gerçek üstü öykülerinden biri daha. İkinci Abdülhamit döneminde geçen kitapta, kahramanımız bu sefer gelecekten kendisine aşk mektubu gönderen Prenses Döjira'ya ulaşmaya çalışıyor.

GALİZ KAHRAMAN

Anar’ın Osmanlı döneminde geçmeyen ilk kitabı olan Galiz Kahraman, Kasımpaşalı bir hırsız olan İdris Amil Efendi'nin doğumundan cezaevine girene kadarki hayatını ve maceralı hayatını anlatıyor.

 KİTAPSEVERLERİ SEVİNDİRECEK HABER

 Dünyada tüm orman ürünleriyle beraber kağıt fiyatları da hızla artınca, buna dövizdeki artış da eklendi ve kitaplardaki fiyat etiketleri yukarı yönde güncellendi. Bu nedenle kitapseverler artık daha çok internetten alışveriş yapıyorlar çünkü akakce.com gibi karşılaştırma siteleri sayesinde aynı kitabın fiyatını değişik kitapçılardan karşılaştırıyor ve daha ucuzunu alabiliyorlar. Öte yandan indirimkodu.com gibi ücretsiz kupon siteleri sayesinde de indirim kodlarına ulaşıp fiyatları daha da ucuzlatabiliyorlar. Hemen bu noktada kitapseverlerin hoşuna gidecek çünkü Ocak ayı sonuna kadar geçerli olacak indirim kuponlarını paylaşalım:

 - BKM Kitap’tan:

250 - 499 TL arası alışveriş için 25 TL indirim kodu: DEVOCAK25

500 - 999 TL arası alışveriş için 50 TL indirim kodu: DEVOCAK50

1000 - 2499 TL arası alışveriş için 100 TL indirim kodu: DEVOCAK100

2500 TL ve üzeri alışveriş için 250 TL indirim kodu: DEVOCAK250

 - İdefix’ten:

250 TL ve üzeri siparişte 25 TL indirim kodu: DONANIM25IDE

 - Kitap Sepeti’nden:

100 - 150 TL arası ürün siparişinizde 10 TL indirim kuponu: OCAK10

150 - 200 TL arası ürün siparişinizde 15 TL indirim kuponu: OCAK15

200 - 300 TL arası ürün siparişinizde 20 TL indirim kuponu: OCAK20

300 - 500 TL arası ürün siparişinizde 30 TL indirim kuponu: OCAK30

500 - 1000 TL arası ürün siparişinizde 50 TL indirim kuponu: OCAK50

1000 TL üzeri ürün siparişinizde 100 TL indirim kuponu: OCAK100.

 İhsan Oktay Anar’ın birbirinden özgün kahramanlarını ve yazım tarzındaki benzersiz ustalığı özleyen okurlar, şu an yeni kitabın çıkmasını dört gözle bekliyor. Tabii ki yeni kitap çıkana kadar onun eski kitaplarına da bir göz atmayı düşünenler, yukarıdaki kupon kodlarını kullanarak daha uygun fiyatlarla kütüphanelerini zenginleştirebilirler.

Etiketler İhsan Oktay Anar