Ikby Güvenlik Ajansı Müsteşarı Barzani:

Ikby Güvenlik Ajansı Müsteşarı Barzani:

"Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'nın barışçıl bir şekilde birbirinden ayrılma deneyimin göz önünde bulundurulması gerekiyor"- "Bölgedeki istikrarsızlık ve çatışma ortamının mevcudiyeti 100 yıl önce Avrupa ülkelerinin bölge halkına sormadan, sınırların çizili

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, "Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'nın barışçıl bir şekilde birbirinden ayrılma deneyimin göz önünde bulundurulması gerekiyor" dedi.

Barzani'nin, Erbil kentindeki çalışma ofisinde Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Yardımcısı Jerry Novachuk, Erbil Başkonsolosu Eva Drdáková ve beraberlerindeki heyeti kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Bölgedeki istikrarsızlık ve çatışma ortamının mevcut olması 100 yıl önce Avrupa ülkelerinin bölge halkına sormadan, sınırların çizilip, imzalanmasından kaynaklanıyor." dedi.

Güvenlik Ajansı Müsteşarı Barzani, DAEŞ ile savaşta Çek Cumhuriyeti’nin verdiği askeri yardımlara değinerek, “Uluslararası toplumun önceliği Peşmerge Güçleri’ne yardım etmek olmalıdır” dedi.

Bağdat- Erbil arasındaki ilişkilerin de ele alındığı görüşmede Barzani, sorunların çözülmesi konusunda Bağdat ile görüşmeye hazır olduklarını ifade ederek, "Ayrılmak için Çek Cumhuriyeti ile Slovakya’nın barışçıl deneyimlerini göz önünde bulundurmalıyız" dedi.

Öte yandan Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Novachuk, Peşmergenin ihtiyaçlarının daha hızlı şekilde sağlanarak ulaştırılmasının yolunu bulmaya çalışacaklarını söyledi.