İki kez bıraktılar yeniden tutukladılar !

İki kez bıraktılar yeniden tutukladılar !

TSK'ya yapılan kumpasta iki kere tutuklanıp serbest bırakılan Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren üçüncü kez tutuklanınca eşi isyan etti.

TSK’ya yönelik ilk kumpas olan Atabeyler davası ile cezaevine giren ve ordudan da ihraç edilen Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in eşi Hande Eren, “Eşim 2 kez bırakılıp 3 kez tutuklandı. Tek dileğimiz artık adalet” dedi

Pilot Yüzbaşı Murat Eren’i cezaevine gönderen iddia, TSK’ya yönelik ilk ‘kumpas’ olarak bilinen Atabeyler davasıydı. 2006 yılında “Başbakan Erdoğan’a suikast yapacaktı” iddiasıyla tutuklanan Eren, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra ilk duruşmasında tahliye edildi. Yüksek Askeri Şûra kararı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’yle ilişiği kesilen Eren, farklı suçlamalarla 2 kez daha tutuklandı. Yüzbaşı Eren, 2013 yılından beri Kartal Açık Cezaevi’nde tutuklu.

‘TAHLİYE DEĞİL YENİDEN YARGILAMA İSTİYORUZ’

Eşinin yeniden yargılanabilmesi için mücadele eden Hande Eren, yaşadıkları süreci ve beklentilerini şöyle anlattı: “2013 Nisan’ında yakalama kararı çıktığını öğrendiğimizde doğumum çok yakındı. Kızımız Beren’i görmesi için 2 hafta önce sezaryenle doğumyaptım. Eşim hem sivil hem askeri mahkemede yargılandı. İlk onanan cezası sivil mahkemedeydi. 2014 Eylül’de 3.5 ay denetimli serbestlikle çıktı. Sonra 2015’in şubat ayında Askeri Yargıtay cezasını onadı. Tekrar cezaevine girdi.”

Halen Kartal Açık Cezaevi’nde yatan eşinin Yeditepe Üniversitesi’nde hukuk üzerine yüksek lisans yaptığını anlatan Hande Eren, “Ders saatlerinde üniversitede oluyor ve internetten görüşüyoruz. Ders aralarında görme imkânımız var. Kızımı da üniversiteye götürüyorum, babasını orada görüyor” dedi.

21 günlükken babası cezaevine giren ve şimdi 3.5 yaşında olan Beren’e babasının cezaevinde olduğunu söylemediklerini anlatan Hande Eren, “Babasının kahraman bir pilot olduğunu biliyor. Sürekli havadaki uçaklara el sallıyor” diye konuştu. Anayasa Mahkemesi’ne yeniden yargılanma için 2 başvuru yaptıklarını kaydeden Hande Eren, “İlkinde yeniden yargılama başvurumuz reddedildi. İkinci başvurumuzu yapalı 2 yıl oldu. Henüz görüşülmedi. Beraat edelim, salıversinler değil, diğer kumpas mağdurları gibi yeniden yargılanmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yargılama kararı vermemesi halinde Eren’in 1.5 yıl daha hapis yatacağı belirtildi.