İkinci Kaptan Olarak Çıktığı İlk Seyirde Korsanlar Tarafından Kaçırıldı

İkinci Kaptan Olarak Çıktığı İlk Seyirde Korsanlar Tarafından Kaçırıldı

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Puli" adlı gemiden kaçırılan ikinci kaptan Haluk Buran'ın annesi Rabia Karagöz, "Yeni ikinci kaptanlığını...

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Puli" adlı gemiden kaçırılan ikinci kaptan Haluk Buran'ın annesi Rabia Karagöz, "Yeni ikinci kaptanlığını almıştı. İlk seyrine çıktı. Devletimize güveniyorum" dedi.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde ikamet eden Haluk Buran'ın annesi Rabia Karagöz, gazetecilere açıklamada bulundu. Oğlunun en kısa zamanda bulunmasını istediklerini dile getiren Karagöz, "Şirketten aradılar kaçırıldıklarını söylediler. 6 tane Türk denizciyi buna benim oğlumda dahil içlerinde. Korsanlar tarafından baskın yapılıp kaçırıldığını söylediler. Onun dışında net bir bilgi alamadık. Şirketle irtibat halindeyiz. Allah razı olsun yardımcı oluyorlar. Devletimize zaten güveniyoruz ve en iyisini yapacaklarına inanıyorum ben. Şuana kadar bundan başka net bir bilgim yok. En kısa zamanda oğlumun bulunup sağ salim bize kavuşmasını bekliyoruz ve istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

"DEVLET İNŞALLAH İLGİLENECEK"

Tedirgin bir şekilde beklediklerini ifade eden Karagöz, "En son oğlumla Kandil günü görüştük. "Anne seyirdeyiz, gidiyoruz biz" dediler. Yani hiç problem yoktu çok şükür. Her şey yolundaydı, ne oldu biz de bilmiyoruz. Ne diyeceğimi bilmiyorum, sadece en kısa zamanda bulunmalarını istiyorum. Devlet inşallah ilgilenecek ve ilgileneceğine de inanıyorum" dedi.

"DEVLETİMİZE GERÇEKTEN GÜVENİYORUM"

Oğlunun 6-7 yıldır görev yaptığını söyleyen Karagöz, "Benim oğlum 6-7 yıl oldu görev yapıyor. Şimdi yeni ikinci kaptanlığını almıştı. İlk seyirine çıktı. Çok da memnun gitti, isteyerek gitti. Onun dışında bir şey bilmiyorum. Hükümetten bekliyorum, herkesden bekliyorum. Devletimize gerçekten güveniyorum. İnşallah en güzelini yapacaklardır. Sağ salim teslim edecekler" diye konuştu.

"İNŞALLAH BİR AKSİLİK OLMADAN GELECEK"

Oğlunun başına daha önce de böyle bir olay geldiğini aktaran Karagöz, "Daha önceden de olmuştu. 7 yıl önce olum gene mahsur kalmıştı. O olay başkaydı, farklı bir şirketti. Bu şirketin çok iyi olduğuna inanıyorum zaten. En başta hükümete inanıyorum, güveniyorum. Allah'ın izniyle en yakın zamanda getireceklerine istiyorum. Telefon yok, haber yok şu ana kadar. Oğlum evli ve 3 tane çocuğu var. Ekmek parası için gitti. Ekmek parası kazanmak için çıktı oralara. İnşallah bir aksilik olmadan gelecek" dedi.