İlk atacağı oyun hevesi 'kursakta' kaldı !

İlk atacağı oyun hevesi 'kursakta' kaldı !

Eskişehir'de kas hastalığına yakalanan ve yürüyemeyen genç, oy kullanacağı sandığın 3. katta olduğunu öğrenince geri döndü.

Eskişehir’de Spinal Muskuler Atrofi (SMA) adlı kas gelişmemesi hastalığına yakalandığı için yürüyemeyen 18 yaşındaki İslam Olkun, engelli arabasıyla gittiği okulda sandığın 3’üncü katta olması nedeniyle oyunu kullanamadığını söyledi.

Büyükdere Mahallesi’nde oturan İslam Olkun, dün öğleden sonra annesi Seval Olkun ile birlikte ilk kez oy kullanacağı Kılıçarslan İlkokulu’na gitti. Oy kullanacağı sandığın 3 katlı okulun en üst katında olduğunu öğrenen İslam Olkun, görevlilerden okul girişinde oy kullanması için talepte bulunduklarını söyledi. Sandık başkanı ve görevlilerin taleplerini kabul etmemesi üzerine oy kullanmadan eve geri dönmek zorunda kalan İslam Olkun bu duruma çok üzüldüğünü belirtti.

Anne Seval Olkun da, okulun üçüncü katına çıkamadıkları için oğlunun oy kullanamadığını belirterek şöyle konuştu:

"Okulda asansör yoktu. Sandığımız da üçüncü kattaydı. Sandık görevlilerinden aşağıya inerek bize yardımcı olmaları için rica ettik. ’Hayır, kesinlikle inemeyiz’ dediler. Biz oradayken okula başka bir engelli geldi. Onun oy kullanacağı sandık da üst katlardaydı. Ancak sandık görevlileri gelip aşağıda bu engelli gence oy kullandırdılar. Tekrar üçüncü kata çıkıp sandık görevlileriyle görüştüm. ’Az önce engelli bir genç geldi, ona oy kullandırdılar’ dedim. Oğlumun ilk kez oy kullanacağını, kullanamadığı için çok üzüntülü olduğunu söyledim. ’Olmaz. Sırtınızda çıkartın. Sandalyeye oturup çıkartın’ dediler. Ben de oğlumun belinde 32 tane vidanın olduğunu o şekilde çıkarmamızın imkansız olduğunu belirttim. 1-2 saat okulun girişinde bekledik. Kimse yardımcı olmayınca oğlumu oy kullanmadan eve getirdim. İlk kez oy kullanacaktı. Çok üzüldü."