İlk darbe mesajı 11 Ocak'ta

İlk darbe mesajı 11 Ocak'ta

FETÖ mensuplarının ByLock konuşmalarında "darbe talimatı"nın ilk olarak 11 Ocak'ta verildiği ortaya çıktı.

FETÖ militanlarının haberleşme kanalı ByLock yazışmalarında 15 Temmuz’un ilk talimatının 11 Ocak’ta verildiği ortaya çıktı. Bu tarihten itibaren üst düzey örgüt yöneticilerinin “15 Temmuz’da zulüm bitecek” mesajları attığı görüldü.

Takvim gazetesinden Safure Cantürk'ün haberine göre FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından deşifre olan ByLock ile ilgili önemli ayrıntılara ulaşıldı. Örgüt içi milyonlarca yazışmayı tek tek çözmeye başlayan uzmanlar, FETÖ'nün darbe tarihini de ilk kez buradan üyelerine duyurduğunu ortaya çıkardı. 15 Temmuz darbe girişiminin tarihi ilk kez ByLock yazışmalarında 11 Ocak 2016'da duyurulduğu belirlendi.

TÜM ÖRGÜT ÜYELERİNE GÖNDERİLDİ

Bu tarihten itibaren örgütün üst yöneticileri, üyelerine "15 Temmuz'da bu zulüm bitecek inşallah", "Temmuz, Ağustos gibi inşallah" şeklinde yüzlerce mesajın paylaşıldığı tespit edildi. FETÖ elebaşı Gülen'in örgüt içi talimatlarına yer verilen vaazlarının kripto program üzerinden örgüt üyelerine iletildiği belirlendi. Uzmanların, örgüte yönelik sürdürülen operasyonlara karşı örgüt üst yöneticilerinin alt kadroları motivasyonunu artırmak için, "Temmuz'u bekleyin", "Temmuz- Ağustos gibi dertler bitecek", "Temmuz sonu" gibi ifadelerin sık yer aldığı belirlendi.

MAAŞLAR HİMMET OLDU

Bylock mesajlaşmaları örgütün en çok himmet toplama, para transferleri ve FETÖ ile ilgili paylaşımları içeriyor. Örneğin, "Bu hafta şu vaaz dinlenecek" şeklinde mesajlar sık sık yer alıyor. KPSS sınav sorularının çalınması ve devletin çeşitli kademelerine yerleşen FETÖ mensuplarının maaşlarının yüzde 10'luk kısmının örgütün 'abilerine' teslim ettiklerine ilişkin bilgiler de ByLock mesajlaşmalarıyla kesinleşti. Milyonlarca mesajdan oluşan ByLock mesajları, yargı sürecinde delil niteliği taşıyor.
.

Takvim