İLK KAMP ATEŞİ YAKILDI

İLK KAMP ATEŞİ YAKILDI

Konak Belediyesi Spor Birimine bağlı İzci Kulübü 114 izci çocukla ilk kamp ateşini Gümüldür İzci Evi Zübeyde Hanım İzci Kampı’nda yaktı.

Konak Belediyesi Spor Birimine bağlı İzci Kulübü 114 izci çocukla ilk kamp ateşini Gümüldür İzci Evi Zübeyde Hanım İzci Kampı’nda yaktı.

Konak Belediyesi semt merkezlerinde iki yıldır devam eden izcilik eğitimleri ile Türkiye’de izci grubuna sahip tek ilçe belediyesi olan Konak Belediyesi 2010-2011 yaz kamplarını başlattı. Gültepe, Altıntaş, Kadifekale, Basmane ve İsmetpaşa’dan Konak Belediyesi semt merkezlerinde izci liderleri önderliğinde izciliğin ne olduğunu öğrenen çocuklar kış kampından sonra yaz kampında da bir araya geldi. 645 minik izcisiyle Konak Belediyesi çocukları yaz tatilinde deniz ve doğayla buluşturdu.

Gümüldür’de bulunan İzci Evi’nde altı günlük kampa giren izciler, izci liderleri ve izci anneleri gözetiminde güvenli bir ortamda hem öğrendiler hem de eğlendiler. Kendi kurdukları çadırlarda kalan çocuklar doğayla baş başa olmanın tadını çıkardı. Her gün denize giden minik izciler yeşil ve mavinin birleştiği kamplarında doyasıya eğlendiler. Eğlencenin yanı sıra yere çöp atmama, düzenli ve disiplinli olma gibi alışkanlıklar kazandılar. Çadır kurmayı, izci düğümü atmayı, geleneksel izci marşlarını öğrenen çocuklar yanlarında getirdikleri kitapları da okuyarak eğlenceyle öğrenmeyi bir arada yaşadılar.

Zübeyde Hanım İzci Kampında kamp ateşinin yakılması ve minik izcilerin hazırladığı eşsiz programla muhteşem bir gece yaşandı. Ateşin etrafında toplanarak şarkılar söyleyen izci çocuklar tam bir görsel şölen sundular. İzci lideri Timur Ulu Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın izcilere verdiği destek için teşekkür etti. Türkiye’de izciliğin 1915 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatıldığını hatırlatan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan “Çocuklarımızı her alanda desteklemek adına okulların tatile girmesiyle birlikte onların zihinsel, bedensel, sosyal ve ruhsal gelişimleri için tüm yazı kapsayacak spor etkinlikleri düzenledik. İzcilik ise doğa ve insan sevgisini, kendini tanımayı, yardımseverliği, bir arada yaşamayı öğretmesiyle ayrı bir yere sahip” dedi. İzci liderleri ve izci annelerinin çocukları her an gözetim altında tutkularını ve güvenlik, rahatlık ve sağlık açısından problemsiz bir kamp oluşturulduğunu belirten Başkan Tartan, minik izcilerin her ihtiyacının düşünüldüğünü söyledi.

İLK KAMP ATEŞİ YAKILDI

İLK KAMP ATEŞİ YAKILDI

İLK KAMP ATEŞİ YAKILDI