İlker Başbuğ'dan bomba iddia !

İlker Başbuğ'dan bomba iddia !

İlker Başbuğ, Musul'a bir operasyon düzenlenebileceğini ileri sürdü.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CNN TÜRK ekranında katıldığı Tarafsız Bölge programında önemli açıklamalarda bulundu. Başbuğ, önce Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi.

Suriye'nin kuzeyinde Kürt koridoru kurulmasını çok tehlikeli bulduğunu söyleyen İlker Başbuğ, ''Rusya ile ilişkilerin düzelmesi gerek'' dedi. Irak konusuna değinen Başbuğ, Musul'a operasyon olabileceğini ifade etti, ''Türkiye bu operasyonda istenmiyor'' iddiasında bulundu.

"TARİHTEN BİR DERS ALIN YA!"
 
Sen bunu kimin adına söylüyorsun. Bu gerçeği yansıtmıyor. Bugün Kürtlerin yüzde 44'ü batıda yaşıyor. Akrabalık ilişkileri o kadar artmış ki. Artı, tarihten bir ders alın ya! Lozan'da Kürtler dediler ki "biz Türk kardeşlerimizle beraber yaşayacağız" dediler. 
 
Musul olayında, "eğer Musul-Kerkük bölünürse Türkiye'yle beraber olmak istiyoruz" dediler. 
 
"KÜRTLERİN AYAKLANACAĞINI DÜŞÜNDÜNÜZ AMA OLMADI"
 
Hadi bunu da bir tarafa bırakın. Siz meskun yerlerde Temmuz 2015'ten sonra çatışmaları başlatırken ana amacınız neydi? Oradaki halkın devlete karşı ayaklanacağını düşündünüz.
 
Ama oradaki halkımız ne yaptı? "Ben Türk kardeşimle beraber yaşayacağım" dedi. Ve terör örgütünün yanında yer almadı. 
 
"BU ÇOK TEHLİKELİ"
 
Bu çok tehlikeli bir şey. "Aidiyet duygusu" ne demek biliyor musunuz? "Kopacağım" anlamına gelir. Bu açıklama çok talihsiz, talihsiz de demeyeceğim, çok sorumsuz bir açıklama.