İmamlara 20 TL bile verilmedi !

İmamlara 20 TL bile verilmedi !
Güncelleme:

Milyonluk Mercedes tartışmalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı imamlara 20 lira harcırahı çok buldu.

Diyanet, resmi toplantılara katılan imam, müezzin, memur gibi personelin harcırah talebine “O kadar paramız yok” diyerek karşı çıktı. Müftülükçe Sinop merkezde düzenlenen aylık toplantıya katılan Boyabat Hamzalı Köyü İmamı Bilal Ay, “Resmi toplantıya katıldım” diyerek harcırah istedi. Müftülük de, Diyanet İşleri Başkanlığından görüş istedi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet adına resmi yazıyla cevabı veren Strateji Geliştirme Başkanı Necdet Subaşı, “Her personele harcırah vermeye kalkarsak altından kalkamayız. Köylerde 75 bin personelimiz var. Herbirine 20 lira versek 1.5 milyon lira eder” dedi ve harcırah talebini reddetti.

Müftülüklerin, aylık toplantılarını genellikle her ayın 15′ini takip eden halk pazarına denk getirdiklerini de aktaran Subaşı, “Personel köyden ilçeye ve ile sadece kamu görevi amaçlı değil, ailevi ihtiyaçlarını da (sebze pazarı, avm, gıda alış-verişi) karşılamak amacıyla gelmektedir. Müftülükler de ihtiyacı gözeterek (ayrıca külfet vermemek için) toplantı tarihini halk pazarı gününe denk getirmektedir” dedi.