İmamoğlu: ''Kimin parasını kime harcıyorsun, kardeşim!''

İmamoğlu: ''Kimin parasını kime harcıyorsun, kardeşim!''
Güncelleme:

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Bayrampaşa'daki mitinginde, kendisi aleyhinde sosyal medya üzerinden başlatılan kara propagandaya çok sert tepki gösterdi.

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'daki seçim turunu mitingle tamamladı. Hakkında, ''Büyük Türkiye'' isimli YouTube kanalı üzerinden karalayıcı reklam videoları yayınlanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, ''Vatanımızın adını kullanarak bir kanal kurup, kötü yayınlar yapıyorlar. Kızım, 'Baba, sen varsın ama seni kötü anlatıyor' dedi. Arkadaşlara sordum. Bir haftalık reklama harcadıkları para milyonlarca liraymış. Bana soruyorlar ya, 'Kimin parasını kime harcıyorsun' diye. Şimdi ben soruyorum, 'Kimin parasını kime harcıyorsun, kardeşim?''' dedi. İmamoğlu, konuşmasını bitirdikten sonra küçük çocukları sahneye çıkarıp kucakladı. İmamoğlu'nun, yaşlı bir kadını öpmek için dizlerinin üzerine çökmesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Mitingin sonunda barış güvercinleri uçuruldu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'daki seçim turunu, Somuncu Baba Meydanı'ndaki halk buluşmasıyla noktaladı. Buluşmada ilk konuşmayı CHP Bayrampaşa belediye başkan adayı Remzi Albayrak yaptı. Albayrak'ın ardından mikrofonu alan İmamoğlu, yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa karşı konuştu. Birçok vatandaş da İmamoğlu'nu evlerinin balkonlarından dinledi. Konuşmasına, ''Burada bir annem, bacağıma çubukla vurdu, 'Öpmeden konuşamazsınız' dedi'' diye başladı. Vatandaşın isteğini yerine getiren İmamoğlu, ''Ne mutlu bana, sımsıkı bir sevgiyle sizlerin beni kucaklaması, hayatımın en güzel anlarını yaşatıyor bana'' diye konuştu.

''Böyle siyaset olmazmış!''

''Remzi Albayrak, en başarılı olacağına inandığım arkadaşlarımdan biri'' diyen İmamoğlu, ''Bayrampaşa'nın kaderini değiştirmek için Remzi Albayrak'ın yanında olun. CHP ve İYİ Parti'nin adayıyım. Genel başkanlarım Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e, selam ve saygılarımı iletiyorum. İstanbul'da yaşayan herkesin oyuna talibim. Geçmişte hangi partiye oy verdiklerinin zihnimde hiçbir önemi yok. Milletçe biriz. Vatan millet için tereddütsüz canımızı vermeye hazır insanlarız. Vatandaşımızı ayırmayız. Doya doya HDP'li kardeşimin oyunu istiyorum. AK Parti'ye oy vermiş, onun doya doya istiyorum oyunu. MHP'linin de doya doya istiyorum. 'Böyle siyaset olmazmış.' Bal gibi olur. Ben, herkese hitap ediyorum'' şeklinde konuştu.

'Ekrem Abi'' olmak kolay iş değildir'

İmamoğlu, gençlere özel önem vereceklerini belirterek, '''Bir genç, 'Bizi mülakatla değil, liyakatla işe alın' dedi. Gençler işsiz bu memlekette. Bilgisayar oyununu başına geçip şirinlik yapmayacağım. Ben, o oyunların hepsini biliyorum. 2 oğlum var. Ben, 18-25 arası gençlerimizi, kuracağımız 'Küresel Kent Akademileri'yle meslek sahibi yapacağız. İndirimli kart vereceğiz iş bulana kadar. Üniversiteli gençlerden ayıramyacağız. Onlar, 'Ekrem Abileri'ne emanet. 'Ekrem Abi' olmak kolay iş değildir. 350 bin işsiz gencin 'Ekrem Abisi' olmaya geliyorum'' dedi.

''Zihniyet değişminin başkenti İstanbul'dur''

Konuşmasına bir süre ara veren İmamoğlu, kendisini izlemeye gelen bazı vatandaşların ayakta durmakta zorlandığını görünce onlara sandalye bulunmasını istedi. İmamoğlu, ağlayan bir çocuğu da sahneden teskin etmeye çalıştı. Kendisini izlerken ağlayan bir vatandaşı gören İmamoğlu, ''Beni de ağlatırsan konuşamam burada. Artık gülmeye geldik'' diye konuştu. ''İstanbul'un değişmeye ve iyi bir yönetime ihtiyacı var'' diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz hazırlık yaptık. İş olsun diye başkanlığa talip değiliz. Birilerinin talimatını yerine getirmek için de aday değiliz. 16 milyon İstanbullu'nun belediye başkanı olmaya geliyorum. 2 partinin genel başkanlarını mutlu edecek tek şey İstanbullu'nun mutlu olmasıdır. Türkiye'nin zihniyet değişminin başkenti İstanbul'dur. İstanbul'a müjdelediğim 'Yaşam Vadileri'nden biri Ayvalı'ya yapılacak. Temmuz'da otogarın sözleşmesi doluyor. Kurtköy ve Hadımköy'deki otogar imalatlarına hızlıca başlayacağız. Buradaki otogarı, 'Teknoıkent' haline getireceğiz. Teknoloji üssü yapacağız.''

''Barış demiş, barış!''

İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924'te, kendisinin de mezunu olduğu Trabzon Lisesi'ne yaptığı ziyarete de konuşmasında yer verdi: ''Trabzon Lisesi'nde deftere yazdığı yazı şu: 'Fikri çalışma, bedeni çalışmayla paralel gitmelidir'. Sene 1924. Şimdi ağızlardan çıkan sözleri görünce inanamıyorum. Lider, hangi topluma hitap ediyorsa sözlerine dikkat edecek. Hangi topluma liderlik yapıyorsanız, sözünüze dikkate edeceksiniz. Dilinize dikkat edin. Bu, evrensel anlamda insani bir dil değildir. O dilden vazgeçin. Bizim liderimiz ne diyor? 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyor. Barış demiş, barış.''

''Daha neler yapacaklar!''

''21'nci yüzyıldayız. Bu pırıl pırıl çocuklarımıza, gençlerimize güzel konuşup güzel şeyler anlatmamız lazım'' diyen İmamoğlu, ''Bağıran çağıran anlayışın bitmesi lazım. Her konuyu, İstanbul'daki her konuyu ortaklaşa vatandaşla konuşarak çözeceğiz. Eğilerek konuşmak istiyorum sizinle. Toplumla konuşma terbiyesini Mustafa Kemal Atatürk'ten aldım. Vatandaşını yok sayanı, 31 Mart'ta yok sayın. Gönderin, gitsinler'' dedi. ''Hakkımda kalp kıran bazı videolar yayınlıyorlar'' diyen İmamoğlu, ''Reklama çıkmışlar. Youtube kanalının adı 'Büyük Türkiye '. Vatanımızın adını kullanarak bir kanal kurup, kötü yayınlar yapıyorlar. Kızım, 'Baba, sen varsın ama seni kötü anlatıyor' dedi. Arkadaşlara sordum. Bir haftalık reklama harcadıkları para milyonlarca liraymış. Bana soruyorlar ya, 'Kimin parasını kime harcıyorsun' diye. Şimdi ben soruyorum, 'Kimin parasını kime harcıyorsun, kardeşim?' Bunlara itibar etmeyin. Bunlar artçı depremler. Daha neler yapacaklar. Kötüleyin ki oyum çok artsın. Vallahi benim sözümü dinliyorlar. Baktılar ki işe yaramıyor, azalttılar'' şeklinde konuştu.

''Vallahi size emanetiz''

İmamoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: ''Her partinin oyunu alma konusunda samimiyim. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Bu kentte çılgınlar gibi çalışacağız. Son kalan 12 günde çok çalışın. Hakkımızdaki kötü şeylerin doğru olmadığını anlatın. İnanmayacaklar çıkacak. Onlar kandırılmış insanlar. Ben, kalpleri kazana kazana kazanacağım bu seçimi. AK Partililer de bana oy verecek. Ben, size layık olacağım. Remzi Albayrak size layık olacak. 31 Mart'ta sandıkta görev alacak mıyız? Sözde kalmasın. Vallahi size emanetiz, kurban olayım. Başkasına atılmış oyu istemiyorum. Bana atılmış hiçbir oya sıkıntı gelmesin istiyorum. Sizi çok seviyorum. Beni çok seviyor musunuz? Remzi Albayrak'ı çok seviyor musunuz? Beni daha çok seviyor musunuz?''İmamoğlu, konuşmasını bitirdikten sonra küçük çocukları sahneye çıkarıp kucakladı. İmamoğlu'nun, yaşlı bir kadını öpmek için dizlerinin üzerine çökmesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Mitingin sonunda barış güvercinleri uçuruldu.