İmamoğlu söz vermişti; israfın belgesi İstanbul'da sergileniyor !

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesinde yaptığı açıklamada AK Parti döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'na toplayacaklarını söylemişti. O araçlar bugün itibariyle Yenikapı'da sergilenmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamada AK Parti döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'na toplayacaklarını söylemişti.

Dün gece sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar akıllara 'Bu araçlar onlar mı?' sorusunu getirdi. İBB'den henüz bir açıklama yapılmadı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, araçların İBB'ye ait olduğunu doğrulayarak, "Bu ufacık bir başlangıç" dedi.

Gece yarısı Yenikapı miting meydanına getirilen yüzlerce araç, tartışma yarattı. Araçların sergilenmek üzere miting meydanına getirildiği iddia edildi.

Yenikapı’daki alanda araç sayısı da her geçen dakika artıyor. Alandaki araçlar İBB personeli tarafından kayıt altına alınıyor.

İBB’den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak söz konusu araçların İBB filosunda bulunan fakat ‘hizmet için’ kullanılmayan araçlar olduğu öğrenildi.

Otomobillerin ya ihtiyaç fazlası ya da İBB hizmetleri dışında; çeşitli kişi ve STK’lara tahsis edilen araçlar olduğu düşünülüyor.

AK PARTİ İSTANBUL'DA 2019 YILINDA 138,7 MİLYON TL'LİK SÖZLEŞME İMZALADI

Öte yandan İBB'nin AKP yönetimindeyken 2019 yılı için düzenlenen kiralık araç ihalesi sonucunda 2 bin 432 araç kiralamak üzere 138 milyon 757 bin 501 liralık sözleşme imzaladığı öğrenilmişti.

“BU SADECE UFACIK BİR BAŞLANGIÇ”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda araçların İBB’ye ait olduğunu doğrulayarak, “Bu sadece ufacık bir başlangıç. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul'a nefes aldırmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu söz vermişti; israfın belgesi İstanbul'da sergileniyor ! - Resim : 1

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ DOĞRULADI

Sosyal meyda hesabından haberlerleri doğrulayan CHP Burdur Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Mehmet Göker, fotoğrafları “İstanbulluların vergileriyle İBB de kullanın makam araçları Yenikapı’da sergilenmeye başladı..Sergilen yağmanın,talanın fotoğrafıdır” ifadeleriyle paylaştı.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ? 

İmamoğlu, 23 Haziran seçiminden önce gündem olan belediyenin makam araçlarıyla ilgili konuşmuş, ''Makam araçlarını bir araya toplayıp sergileyecek misiniz'' sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım. Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, '20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü' demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, 'Yok ben kullanmadım, evime otobüsle gidiyorum' diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım."

Seçiniz...