İmamoğlu'na kritik uyarı: ''Kumpaslara hazırlıklı ol!''

İmamoğlu'na kritik uyarı: ''Kumpaslara hazırlıklı ol!''
Güncelleme:

Beş kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uyarıda bulundu ve "Çok kumpas kurulacak. Hazırlıklı ol" ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne 5 farklı partiden girerek 5 kez seçilip halk arasında ‘Efsane Başkan’ lakabını alan deneyimli siyasetçi Aytaç Durak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi.

İmamoğlu’nu geleceğin en parlak siyasetçisi olarak gördüğünü belirten Durak, görüşmede İmamoğlu’na siyasi tavsiyelerde bulundu.

Durak, “ Ekrem İmamoğlu’nun istikbali çok parlak. Ona tuzak kurmak isteyenler olacaktır. Kendisine tavsiyelerde bulundum. ‘16 milyonun hizmetindeyim’ diyor, bir de ‘Siyasi partiler hizmet için amaç değil araçtır’ diyor. Bu iki cümleyi ilk kullananlardan biridir Ekrem İmamoğlu. Ona katkıda bulunmak istiyorum. 5 farklı partiden 5 kez başkan seçilirken hep halka yaslandım. Bu 5 dönemin 3’ünde belediye meclisinde muhalefet çoğunluktaydı. Ekrem İmamoğlu’na da İstanbul halkının gücü her engeli aşmasına yeter. Bu işin sırrı halka hizmet etmek” dedi.

'KUMPASLAR ÇOK OLUR'

Başından geçen kumpasları hatırlatarak Ekrem İmamoğlu’na dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunduğunu anlatan Durak Sözcü’de yer alan habere göre, sözlerine şöyle devam etti:

“Türk siyasetinde Özal’dan sonra belki de İmamoğlu en parlak siyasetçi olarak tarihe geçecektir yeter ki hata yapmasın. Kumpaslar çok olur. Benim başımdan 4 kumpas geçti. İmamoğlu ile görüşmek isteme sebebim onun tuzaklara düşmeden sadece İstanbul halkıyla partiler üstü hizmet etmesi” dedi.