İmkb İlköğretim Okulu’nun Büyük Başarısı

İmkb İlköğretim Okulu’nun Büyük Başarısı

İMKB İlköğretim Okulu’ndan iki öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda tam not olarak Türkiye birincisi oldu.

- İMKB İlköğretim Okulu’ndan iki öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda tam not olarak Türkiye birincisi oldu.

İMKB İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Buğrahan Kılavuz ve Sena Kaya, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda 6 dersten 120 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Okul Müdürü Nevzat Yetkin, Türkçe Öğretmeni Yusuf Uyur ve Matematik Öğretmeni Hüseyin Yumuşak ile öğrenciler; Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’ı ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, tam puan alarak Türkiye derecesi yapan iki öğrenciyi ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda sonuçların iyi olduğu ilk izlenimlerde ortaya çıkıyor. Bu iki öğrencimizin de tam puan alarak birinci olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Öğrencilerimizden aynı başarıyı ikinci sınavda da göstermeleri beklerken, okul idarecileri ve velileri kutluyorum” dedi.

Sena Kaya, kendisinin annesinin üniversite öğrencisi, babasının sınava hazırlandığını, kardeşinin okula gittiğini belirterek, evde etüt ortamının olduğunu kaydederek, başarılarında öğretmenlerinin ve ailesinin büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Buğrahan Kılavuz ise bu başarıda en büyük payı öğretmenleri olduğunu ve fedakarlık örneği sergilediklerini belirtti.