İngiliz basını bombalı saldırıyı yapan örgütü açıkladı !

İngiliz basını bombalı saldırıyı yapan örgütü açıkladı !

İstanbul Vezneciler'de dün polis araçlarının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi.

İstanbul Vezneciler'de terör, kanlı yüzünü dün sabah Vezneciler’de üniversite yolunda gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde nöbet değişimine giden çevik kuvvet polislerinin bulunduğu midibüs geçerken, park halindeki bombalı araç uzaktan kumandayla patlatıldı.

İngiliz basını bombalı saldırıyı yapan örgütü açıkladı ! - Resim : 1

 Üniversite binaları ile çevredeki işyerlerinin de büyük hasar gördüğü saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil yaşamını yitirdi. Üniversitede çalışan bir kadın ile kendisini işe bırakan eşi, bir banka çalışanı ve bir mağaza müdürü sivil kurbanlar arasında.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Saldırı dünya basınında da yer aldı. İngiliz Independent ve Financial Times gazeteleri Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmasa da şüphelerin terör örgütü PKK üzerinde yoğunlaştığını yazdı. Financial Times'ta terör örgütünün taktik değişimine vurgu yapıldı.

İngiliz basını bombalı saldırıyı yapan örgütü açıkladı ! - Resim : 2

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde nöbet değişimine giden çevik kuvvet polislerinin bulunduğu midibüsün, ilk belirlemelere göre Şehzadebaşı Caddesi’nde yanından geçtiği bomba yüklü araç, sabah saat 08.40’ta uzaktan kumandayla patlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 200 metre ilerisinde ve bütünleme sınavlarının yapılacağı İstanbul Üniversitesi’nin de yakınında meydana gelen şiddetli patlama ortalığı savaş alanına çevirdi. Patlamanın şiddetiyle ters dönerek parçalanan çevik kuvvet midibüsünde polis memurları Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve aracı kullanan Yaşar Özlem şehit oldu. Sabah yoğun bir iş ve okula gidiş trafiğinin yaşandığı caddede Elif Tutuş İnce, Ahmet Bayraktar, Esra Tekin, Hakan Tekin ve kimliği belirlenemeyen bir vatandaş da yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. İstanbul Üniversitesi’nin fakülteleri, Doğu Türkistan Vakfı, Celal Ağa Konağı ve bazı işyerlerinde büyük hasar oluştu.