İngiliz destroyeri İstanbul Boğazı'ndan geçti

Güncelleme:

Soğuk Savaş'tan beri ilk kez İngiliz donanmasına ait bir destroyer İstanbul Boğazı'ndan geçti

İstanbul Boğazı'nı bugün öğle saatlerinde geçen Kraliyet Donanma gemisi, Soğuk Savaş'tan bu yana Karadeniz'e açılan ilk İngiliz destroyeri oldu.

İngiliz savaş gemisi HMS Daring, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. Reutershaber ajansı boğazda çekilmiş iki fotoğrafı geçerken, Kraliyet Donanması'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Karadeniz'e savaş gemisi göndereceği Ocak ayı sonunda İngiliz basınında yer almıştı.

İngiliz destroyeri İstanbul Boğazı'ndan geçti - Resim : 1

Söz konusu adım, Soğuk Savaş'tan bu yana bir ilk olma özelliği taşıyor. İngiliz basını, olağanüstü gelişmeyi "HMS Putin'i avlayacak" başlıklarıyla sunmuştu.

İngiliz destroyeri İstanbul Boğazı'ndan geçti - Resim : 2

Basına yansıyan haberlerde, uçaksavar roketleri taşıyan savaş gemisinin Ukrayna'ya gideceği belirtilmişti. 151 metre uzunluğundaki savaş gemisindeki askerler, Ukrayna topraklarındaki gizli NATO tatbikatına katılacak.

NATO'nun önemli üyesi İngiltere, geçen yıl Rusya sınırına asker ve savaş uçakları göndereceğini duyurmuştu. Bu açıklamayla birlikte NATO-Rusya arasındaki sürtüşmenin de fitili ateşlenmiş oldu.

Binlerce ABD, İngiliz, Alman ve diğer ülkelerden gelen NATO askerleri, halihazırda Rusya sınırlarındaki tatbikatlara katılıyor.

İngiliz destroyeri İstanbul Boğazı'ndan geçti - Resim : 3

Milliyet