İngiltere Veliaht Prensi Charles Karadağ'da

İngiltere Veliaht Prensi Charles Karadağ'da

Prens Charles, Cumhurbaşkanı Vujanovic ve Başbakan Djukanovic ile görüştü

PODGORICA (AA) - İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkan turunun üçüncü durağı olan Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya geldi.

Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla, Karadağ Krallığı'na başkentlik yapan Çetine şehrinde, Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve eşi Svetlana Vujanovic tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Vujanovic ile ikili görüşmesinin ardından Prens Charles ve eşi Camilla, Çetine'de bulunan Hükümet Konağı'nı ziyaret etti.

Onurlarına düzenlenen geleneksel yiyecek ve içeceklerin sergilendiği festivale katılan Prens Charles ve eşi Camilla, daha sonra Çetine'deki Müzik Akademisi'ni gezdi.

Prens Charles başkent Podgorica'daki temasları kapsamında ise Başbakan Milo Djukanovic ve Meclis Başkanı Ranko Krivokapic ile bir araya geldi. Eşi Camilla da başkentteki UNICEF kurumuna ziyarette bulundu.

Podgorica ziyareti kapsamında Meclis binasında onurlarına düzenlenen resepsiyona katılan Prens Charles ve eşi Camilla, son durakları Kosova'ya hareket etmek üzere Karadağ'dan ayrıldı.

Son kez eski Yugoslavya Devlet Başkanı Josip Broz Tito'nun davetlisi olarak 1978 yılında Karadağ'ı ziyaret eden Charles, Balkan turu kapsamında Hırvatistan ve Sırbistan'ı da gezdi.