İnşaattan Düştü, Organları Umut Oldu

İnşaattan Düştü, Organları Umut Oldu

Balıkesir’de inşattan düşerek hayatını kaybeden Şani Coşgun'un (39) böbrekleri 2 hastaya umut olacak.

- Balıkesir’de inşattan düşerek hayatını kaybeden Şani Coşgun'un (39) böbrekleri 2 hastaya umut olacak.

Balıkesir’in Bahçelievler Mahallesi’nde inşaat iskelesini sökerken 4. kattan düşerek hayatını kaybeden Şani Coşgun’un kardeşleri, organlarını bağışlama kararı aldı. Coşkun’un organları için yapılan taramada Bursa il merkezinden bir hasta ile doku uyumu sağlandığı öğrenildi. Bursa Uludağ Tıp Fakültesi’nden gelen Ziya Dündar, Burhan Coşkun ve Mehmet Çağatay Çiçek isimli genel cerrahlar, yaklaşık 2 saat süren operasyonla Şani Coşgun’un böbreklerini aldı. Özel ve soğutma özelliği olan muhafaza kutularında saklanan böbrekler, Uludağ Tıp Fakültesi’ne ait bir araçla umut olduğu hastaya gönderildi.

Kardeşi Şani Coşgun’u kaybetmenin acısını yaşayan Hüseyin Coşgun, “Bahçelievler’de inşaat iskelesini sökerken düştü kardeşim. Biz kardeşleri olarak ortak bir karar verdik. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Çok neşeli birisiydi, hayata tutunmayı severdi. En azından diğer insanlara verilen organlar ümit olur, biz üzüldük ama onların sevinçlerini tahmin edemiyorum” dedi.

Merhum Coşgun’un ablası Alime Karakaş ise, “Kimler alacaksa organları, Allah onlara sağlıklı bir ömür versin. Onun için verdik. Bu acıları çekmesi çok zor” dedi.

Şani Çoşgun’a ait iki böbrekten birisinin Bursa’da bir hastaya nakledileceği öğrenilirken, diğer böbrek için uygun hasta bulma çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Şani Çoşgun’un karaciğerinde oluşan kan pıhtılaşması sebebi ile doku nakline uygun olmadığı ifade edildi.

Çoşgun’un cenazesi, hastanede tamamlanacak işlemler sonrasında öğle namazını müteakiben Sındırgı ilçesi Işıklar köyünde toprağa verilecek.

Kaynak: DHA