İnsan Hakları Haftası

İnsan Hakları Haftası

Malatya’da İnsan Hakları Kurulu tarafından etkinlik düzenlenerek, sergi açıldı ve plaket verildi.

- Malatya’da İnsan Hakları Kurulu tarafından etkinlik düzenlenerek, sergi açıldı ve plaket verildi.

Malatya Valiliği İnsan Hakları Kurulu tarafından, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle Malatya Park AVM’de düzenlenen programda okullar sergi açtı. Öğrencilerin hazırladığı insan hakları ile ilgili broşür, afiş ve resimlerin sergilendiği programda öğrenciler insan hakları ile ilgili şiirler okudu.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılımın yüksek olmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “Bu etkinliğimiz özellikle kadın ve çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturma adına bir nebze olsun katkıda bulunacağını ümit ediyoruz” dedi.

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan okul temsilcilerine ve Malatya Park AVM temsilcilerine plaket verildi.

Etkinlikte sergi açan okullardan TED Malatya Koleji Türkçe Öğretmeni Abdullah Yüksel, “10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe okul olarak katıldık. Öğrencilerimiz eserlerini sergileyip, şiir okudular” diyerek, son zamanlarda insan hakları ve demokrasi gelişimlerinin daha da fark edildiğini kaydetti.

İbrahim Yücel Okulu Türkçe Öğretmeni Görkem Koç ise, “Öğrenciler bu anlamlı günlerde çalışmalar yaptı. Çalışmalarını sergilediler. Şiir okudular. İzleyenlere güzel bir etkinlik sunulduğunu ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.