İnsan, Sanat Ve Çevre Konulu Sergi

İnsan, Sanat Ve Çevre Konulu Sergi

Düzce Üniversitesinin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İnsan, Sanat ve Çevre" başlıklı serginin açılışı, Düzce Belediyesi Sergi Salonu'nda...

Düzce Üniversitesinin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İnsan, Sanat ve Çevre" başlıklı serginin açılışı, Düzce Belediyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleştirilen açılışa Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız Doyran, akademik ve idari personel ile davetli misafirler katıldı. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından sergide emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

"İnsan, Sanat ve Çevre" başlıklı sergiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Prof. Dr. Yıldız Doyran sergiye kendisi ile birlikte Açelya Betül Gönüllü, Vildan Işık, Mehmet Örs, Lutfi Özden, Hülya Özdemir, Ferhat Kamil Satıcı, Evren Selçuk, Seniha Ünay, İlker Yardımcı, Suzan Tepe Yılmaz ve Burhan Yılmaz olmak üzere 12 sanatçının 23 eseri ile katıldığını ifade etti.

Ülkemizde son yıllarda kurulmuş olan üniversiteler ile onlara bağlı olarak sanat ve tasarım eğitimi veren fakültelerin; kültür ve sanatın yaygınlaşması ve halkla bütünleşmesi açısından son derece önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Doyran, Düzce Üniversitesinin bilim ve teknikte olduğu kadar sanatta da öncü olmayı kendine ilke edindiğini ve bu bağlamda Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin 2010 yılında kurulduğunu söyledi.

Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, "Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin kurulma aşamasında emek vermiş Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na ve aynı süreçte rektör yardımcısıyken, bugün Rektörümüz olan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar" a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Doyran, "Fakültemiz, evrensel düşünceye sahip sanatçılar ve yeni nesil mimarlar yetiştirmeyi; araştırma, düşünce üretimi, sorgulama ve sanatsal üretimlerle yaratıcılığı geliştirmeyi; kendi çevresinden başlayarak üst beceri kültürünü oluşturmayı amaçlamaktadır. Genç ve dinamik akademik kadromuz; sanat eğitimcisi kimliği ile geleceğin sanatçılarını, donanımlı genç dinamikler olarak yetiştirmeyi; sanatçı kimlikleri ile de kentimizde sanat ortamı oluşturmayı, ulusal/uluslararası sanatçıları bu mecrada buluşturmayı; farklı kurum ve üniversitelerde sanatsal etkileşimleri gerçekleştirmek için ortam hazırlamayı hedeflemektedir" dedi.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak Üniversitemizin 10. yıl kuruluş yıldönümü kapsamında "İnsan Sanat ve Çevre" konulu bir panel gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda sergi etkinliği planladıklarını söyleyen Prof. Dr. E. Yıldız Doyran bu sergiyle, ulusal ve uluslararası alanda sanatsal etkileşim ortamı kurulmasına ve halkımızın belirli aralıklarla farklı sanat yapıtlarını bir arada görebilmesine olanak sağladıklarına vurgu yaptı.

Günümüz dünya düzeninde değişen değerlerin, kültür ve sanat alanında bilindik sanat merkezlerine alternatif olarak yeni merkezlerin de oluşmasına neden olduğunu dile getiren Prof. Dr. Doyran, "Farklı kültürlerde geçmişini, mozaiğini oluşturmuş olan ve yeni merkezlere eklemlenme çabasını gözlemlediğiniz; "kesişme noktası" gibi önemli bir mecrada bulunan Düzce ilimizin "yeni sanat merkezi" oluşumlarına bir halka olabileceği kanısındayız" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yıldız Doyran, "Her geçen gün gündemine yeni değerler katan Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere sergimizin gerçekleştirilmesinde emeği olan tüm yönetim kadromuza, tüm akademik ve idari personelimize ve Düzce Belediyesi'nin kültür kadrolarındaki çalışanlarına teşekkür ediyorum. Üniversitemizin Konuralp Yerleşkesi'nde zorlukları ve güzellikleri birlikte paylaştığımız değerli öğretim üyelerimizi, bu sanat etkinliğine değerli yapıtlarıyla katılan Fakültemizin sanatçı akademisyenlerini canı gönülden kutluyor, bu duygu ve düşüncelerin ilk meyvesi olarak gerçekleşecek sergimiz için herkese iyi seyirler diliyorum" dedi.

"İnsan, Sanat ve Çevre" başlıklı sergi, 11-15 Nisan 2016 tarihleri arasında Düzce Belediyesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.