Instagram'da: Direkt seks

Instagram'da: Direkt seks

Instagram'daki yeni özellik, sanal taciz ve spamları peşinden getiriyor.

Instagram'ın Perşembe günü duyurulan yeni özelliği direkt fotoğraf ve video gönderme olanağı sağlıyor. Bu özellik arkadaşlarınızın yanı sıra hiç tanımadığınız kişilere de direkt fotoğraf ve video gönderme imkanı sunuyor. Ancak bu hiç tanımadığınız kişilerin de size doğrudan video ve fotoğraf gönderebileceği anlamını taşıyor.

Time dergisi Instagram'ın yeni özelliğinin bir anda \"Direkt Mesaj\"dan \"Direkt Seks\"'e dönüşebileceği uyarısını yaptı. Hatta yeni özelliğe \"Direct Sext\" adını verdi. Yeni özellikle Instagram'ı amacı dışında kullanmak isteyen bazı kişilerin cinsel organ, sex, şiddet içeren fotoğraflarla diğer kullanıcıları taciz etmesi kolaylaşmış oldu.

TWITTER 'DAN GELEN İLK YORUMLAR

Sosyal medyada da bu özellik üzerine yorumlar yapıldı:

\"Instagram'da DM'mi? Zaman penis fotoğrafları gönderme zamanı!\"

\"Instagram sadece çıplak fotoğraf göndermeyi 10 kat daha kolaylaştırdı\"

\"Instagram'ı update ettim ve tanımadığım bir yabancıdan gelen bir penis fotoğrafım oldu bile\" 

SPAMCILAR YAŞADI

Mesele sadece seks değil. Spam'cılar için de Instagram'ın yeni özelliği bulunmaz bir fırsat. Bu özellikten önce eğer takip ettiğiniz kişinin gönderdiği fotoğraflar ya da videolar sizi rahatsız ediyorsa o kişi takip etmeyi bırakıp onlardan kurtulabiliyordunuz. Ancak şimdi o rahatsız edici fotoğraflar ve videolar doğrudan size gelecek.

Instagram'ın bu durum için önerisi ise “istemediğiniz kişilerden size mesaj geliyorsa o kişileri ignore edin.” Şeklinde oldu.

Milliyet