Irak'taki işçiler Ankara'ya geldi

Irak'taki işçiler Ankara'ya geldi

Irak'ta 28 gündür esir olan, daha sonra serbest bırakılan Türk işçiler Ankara'ya geldi.

Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan 16 Türk işçiyi taşıyan özel uçak "ANA" Ankara'ya geldi

Irak'ta serbes bırakılan Türk işçileri taşıyan uçak, Ankara'ya indi. İşçileri getiren heyette Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın bulunuyor.

1134510_32478688d33f0187ec32fdbddb4d834f.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine işçileri yurda getirmek için Irak'a giden ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı taşıyan uçak, işçilerin alınmasının ardından Uluslararası Bağdat Havalimanı'ndan hareket etti.

1134510_620x410.jpg

Uçuş ekibinin "hoş geldiniz" dilekleriyle karşılanan yolcuların yerlerine oturmalarının ardından Türkeş, işçilerin yanına gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Uçağın havalanmasının ardından Türkeş ve bakanlar bir kez daha işçilerin yanına gelerek onlarla tek tek ilgilendi.

İşçiler, Türkeş ile bakanlar Zeybekci ve Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

Serbest bırakılan işçilerle sohbet eden bakanlar, alıkonuldukları 28 güne ilişkin işçilerden bilgi aldı.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, işçilere ailelerinin Esenboğa Havalimanı'nda kendilerini beklediğinin haberini verdi.

Yolculuk sırasında kendileri için özel hazırlanan Türk yemekleri ikram edilen işçiler, gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Protokol üyeleri ile işçileri taşıyan uçak, yaklaşık iki saatlik yolculuğun ardından Esenboğa Havalimanı'na indi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 16 İŞÇİYİ AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan ve özel uçak “ANA” ile Bağdat'tan Ankara'ya getirilen 16 Türk işçiyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

İşçileri aileleriyle birlikte kabul eden Erdoğan, görüşme sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Özgürlüklerine kavuştuğunu belirttiği işçilere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, "2 Eylül'de Bağdat'ta alıkonan işçi kardeşlerimiz bugün ülkemize sağ salim dönüş yaptılar. İşçilerimizi aileleriyle birlikte Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladık, kendileriyle hasbihal ettik. Özgürlüklerine kavuşan işçi kardeşlerimize, ailelerine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İşçilerimizin ülkemize sağ salim dönmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AA & DHA