İran Heyeti Van’da

İran Heyeti Van’da

VAN (İHA) – İran ile turizm ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında İran heyeti Van'a geldi.

VAN (İHA) – İran ile turizm ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında İran heyeti Van'a geldi.

Turizm ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Van'a gelen İran heyeti, Elite World Van Hotel'de düzenlenen yemeğe katıldı. Yemeğe, Van Vali Yardımcısı Önder Can, Hoy Vali Yardımcısı Ali Muhammedi, Hoy Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Şerefhanli, Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Hoy Belediye meclis üyeleri, Hoy, Tebriz ve Urmiye illerinden acente ve otel temsilcileri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Van Vali Yardımcısı Önder Can, bir hafta önce İran'a gerçekleştirdikleri ziyareti anımsatarak, İran'da çok güzel karşılandıklarını belirtti. Can, "Bugün de İranlı dostlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlerde onları ilimizde en iyi şekilde ağırlamak için gerekli gayreti göstereceğiz" dedi.

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ise, İranlıları Van'da karşılamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İranlıları Van'a davet etmemizdeki amaç, ülkemizi ve ilimizi daha yakından tanımalarını sağlamaktır. İranlı birçok meslektaşımız Van'a geliyordu ama kenti pek fazla bilmiyordu. Bizler, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzle bir program hazırladık. İranlı kardeşlerimizi 3 gün boyunca burada en iyi şekilde ağırlayacak, kentimizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

Urmiye TÜRSAP Başkanı Mehti Yağma ise, Van'da çok iyi ağırlandıklarını, her şeyin düşünüldüğünü belirterek, kendilerine büyük misafirperverlik için teşekkür etti.

Program, toplu hatıra fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.