İran Heyetinin Van Gezisi

İran Heyetinin Van Gezisi

Vanlı turizmcilerin daveti üzerine kente gelen İran heyeti, Turizm Haftası açılış programına iştirak etti

VAN (AA) - İran ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Van'a davet edilen İran heyeti, Valilikte düzenlenen Turizm Haftası açılışına katıldı.

Program, valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, burada yaptığı konuşmada, ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkileri derinden etkileyen turizm sektörünün dünyada yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen büyümesini devam ettirdiğini vurguladı.

Kentin turizmde hak ettiği yere ulaşması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildiren Aktuğ, kentin medeniyetlere beşiklik etmiş, çağlara meydan okumuş bir yer olduğunu anlattı.

Aktuğ, "Van, bağrında her türlü çiçeği barındıran, dikenlerin dilinden anladığı kadar, çiçeklerin de dilinden anlayan her türlü kuşak ile kardeşlik köprüsü kuran gülün yuvası, bülbülün ortağı olan gece masallarına konu olan Bağdat misali eşsiz şehirdir. Van, turizm destinasyonlarıyla Türkiye'nin en önemli kentlerinden biridir. Bu kadim milletin ilmek ilmek dokunmuş kader birliğini sonsuza kadar taşımak bizim en asli görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, törenin ardından İran'ın Hoy şehri Vali Yardımcısı Ali Muhammedi başkanlığındaki heyeti makamında kabul etti. Taşyapan, komşu ülkeden gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayarak, kentin turizm değerlerini ve güzelliklerini tanıtacaklarını aktardı.

İran Tur Rehberi Ahmed Emini de yıllardır Van'a turist taşıdıklarını belirterek, "Bizim Van ile turizm ilişkilerimiz çok iyi bir düzeyde. Van'ı çok beğeniyoruz. Bu kapsamda İranlı vatandaşlarımızı Van'a getirdik. İnşallah bundan sonraki günlerde de buradan İran'a Türk vatandaşlarını götürüp ağırlarız" diye konuştu.

İran heyeti, gün boyunca Van'daki tarihi ve doğal yerleri gezecek.