İran'dan Rıza Sarraf resti: ''O sizin probleminiz''

İran'dan Rıza Sarraf resti: ''O sizin probleminiz''

ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf için İran'dan "Türkiye'yi ilgilendirir. ABD ile görüşürler" açıklaması geldi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard, ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın küçüklüğünden beri Türkiye’de yaşadığını ve Türk vatandaşı olduğunu söyleyerek, “Onun davası İran’dan çok Türkiye’yi ilgilendirmektedir. İki ülkenin yargı kurumları otururlar, konuşurlar” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün haberine göre İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard, Amerika’da tutuklu bulunan ve önceki gün kefalet talebi de reddedilen Rıza Sarraf davası ile ilgili olarak “Bu şahıs ve bu dava, İran’dan çok Türkiye’yi ilgilendiriyor” dedi. Yeni Ankara Büyükelçisi Fard, gazete temsilcileriyle iftarda bir araya geldi ve İran- Türkiye ilişkileri çerçevesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

Türkçe daha iyi

Bu şahıs Türk vatandaşıdır, küçüklüğünden beri Türkiye’dedir. Belki de Türkçesi, İran dilinden daha iyidir. İran dilini bilmiyor bile olabilir. Ve onun davası İran’dan çok Türkiye’yi ilgilendirmektedir. İki ülkenin yargı kurumları otururlar, konuşurlar.

Zencani konusu

Bizim ülkemizin yargısı kararını vermiştir. Hüküm verilmiştir.

Komşun güvende değilse

(Türkiye’nin Suriye konusunda politika değişikliği tartışmaları) Biz İran olarak Türkiye’nin çıkarlarının gelişmesini isteriz. Çünkü biz biliyoruz ki evinin güvende olmasını istiyorsan, komşun da güvende olmalı.

IŞİD bir virüstür

Kimin Allah adına Allah’ın kulunun kanını dökme hakkı vardır. Kim Allah adına onun yarattığı insanın kafasını kesebilir. Adı ne olursa olsun bu bir virüstür.