İran'ın PKK oyunu ortaya çıktı !

İran'ın PKK oyunu ortaya çıktı !
Güncelleme:

Terör örgütü PKK'yı kendi saflarına çekmeye çalışan İran'ın oyunu ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'yı kendi saflarına çekmeye çalışan İran'dan bir heyetin Kandil’e giderek PKK’nın sözde Yönetim Konseyi diye adlandırılan ve içinde Cemil Bayık’ın da yer aldığı bazı isimlerle görüştüğünü belirtiyor.

Türkiye’ye Kandil’e ortak operasyon teklifinde bulunan İran, 18 Eylül’de gizlice Kara Kuvvetleri Komutanı’nı Kandil’e gönderdi.

1996’dan bu yana PKK’nın Kandil’deki varlığına ses çıkarmayan İran, Rakka operasyon ile birlikte örgütü ABD’ye kaptırınca, Irak-Suriye lojistik hattını da kaybetmiş oldu.

PKK'YI KENDİ SAFLARINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR

Örgütü terbiye edip kendi saflarına çevirmeye çalışan İran, istediğini almayınca Ankara’nın kapısını çalmıştı. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Ankara’ya gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette “Kandil ve Sincar’a ortak operasyon düzenleyelim”teklifinde bulunmuştu.

İRAN'IN KOMUTANLARI KANDİL'İ ZİYARET ETTİ

İran’dan gelen bu teklife Ankara sıcak bakmış ve ivedilikle 3 farklı hareket planı hazırlığı başlatmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran ziyareti öncesinde tamamlanması hedeflenen planların yapıldığı süreçte İran’ın iki önemli askeri karargah komutanının Kandil’i ziyaret ettiği ortaya çıktı.

ÜST DÜZEY GÖRÜŞME

İran, ABD’nin geçtiğimiz hafta Mustafa Karasu başta olmak üzere 60 önemli ismi Kandil’e yollaması üzerine örgüt içinde baş gösteren “ABD, Kandil kadrolarını PYD içinde tasfiye mi ediyor” tartışmalarını fırsata çevirdi. Kaynaklar, 18 Eylül’de Kandil’e giden İran Kara Kuvvetleri Komutanı Serdar Muhammed Pakpor ve İran’ın rejim karşıtı güçlere karşı kurduğu Hamza karargahı komutanlarının yer aldığı bir heyetin Kandil’e giderek PKK’nın sözde Yönetim Konseyi diye adlandırılan ve içinde Cemil Bayık’ın da yer aldığı bazı isimlerle görüştüğünü belirtiyor.

TAM BİR PERS OYUNU

Görüşmede, İran’ın terör örgütünden lojistik geçişler için destek istediği öğrenildi. İran’ın bir yandan Ankara ile diğer yandan Kandil ile görüşmesi bölgedeki diplomatik kaynaklar tarafından tam bir Pers oyunu olarak adlandırılıyor.

Etiketler Kandil PKK İran komutan