İş Bankası 15 Bininci Satranç Sınıfını Açtı

İş Bankası 15 Bininci Satranç Sınıfını Açtı

İSTANBUL (AA) - İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, satranç sporunu desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek, "Türkiye’yi bir satranç ülkesi haline...

İSTANBUL (AA) - İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, satranç sporunu desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek, "Türkiye’yi bir satranç ülkesi haline getirme yönündeki çabalarımızın, gelecek yıllarda daha da büyük başarılara vesile olacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Bali,bankanın sponsorluğuyla hazırlanan İstanbul Gümüşdere İlk ve Orta Okulundaki 15 bininci satranç sınıfının açılış töreninde Türkiye'de satranç sporunun gelişimine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İş Bankası'nın Türkiye Satranç Federasyonu’nun 2005 yılından bu yana ana sponsoru olduğunu hatırlatan Bali, çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkı yapan satranç sporunun yaygınlaşması için ülke çapında satranç sınıfları açmaya devam ettiklerini söyledi. Bu sınıfların 15 binincisini Sarıyer Gümüşdere İlk ve Orta Okulunda açmaktan memnuniyet duyduklarını anlatan Bali, şöyle konuştu:

"Federasyon ile 2005 yılında hayata geçirdiğimiz iş birliği, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) aynı yıl satranç sporunun ilköğretim okullarında müfredata seçmeli ders olarak girmesi yönündeki kararını tamamlayan ve pekiştiren bir adım oldu. Bugün Türkiye’nin, uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarılar da ne kadar doğru yolda olduğumuzun önemli bir göstergesi.

İş Bankası olarak satrancın ülkemizin yarınları için çok önemli olduğuna ve satrançta kazandığımız ivmeyi muhafaza etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla, satranca verdiğiniz desteği sürdürerek, Türkiye’nin dört bir yanında sınıflar açmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi bir satranç ülkesi haline getirme yönündeki çabalarımızın, gelecek yıllarda daha da büyük başarılara vesile olacağına yürekten inanıyorum."

Bali, çocukların zihinsel gelişimlerinde ve kişiliklerinin oluşmasında olumlu etkileri olan, kötü alışkanlıklardan ve uygunsuz çevrelerden uzak durmalarına da vesile olan satrancı desteklemekten mutluluk duyduklarını belirten Bali, satranç konusundaki desteği sürdüreceklerini söyledi.

- "Türkiye, satranç sporundaki başarı grafiğini yükseltiyor"


Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay ise İş Bankası ile 10 yıldır sürdürdükleri yolculuğun yeni nesiller için önemine dikkati çekti. Tulay, "Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza attık. İnsana yatırım yapıyoruz, ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. İş Bankası Satranç Sınıfları ile yüz binlerce çocuğumuzun dünyasını değiştirdik. Onlara satrançla dokunmaya devam ediyoruz. Bunun neticesinde de Türkiye, satranç sporundaki başarı grafiğini yükseltiyor." diye konuştu.

Tulay, Türkiye'nin Rusya'nın satranç alanındaki liderliğine göz koyduğunu belirterek, "Türkiye 2014 ve 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında Türkiye ülke olarak birinciliği elde ederek Rusya'nın önünde yer aldı." ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde verilen bilgilere göre, Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle Türkiye'de son yıllarda en fazla lisanslı oyuncuya sahip spor dalı haline gelen satrançta, uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı da 315’e yükseldi.

- "Türkiye’de lisanslı sporcu sayısı 30 binden 660 bine yükseldi"

İş Bankası’nın 2005 yılında Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğunu üstlenmesinin ardından gerek yurt içinde gerek yurt dışında çok sayıda başarılara imza atıldı. 2005’ten bu yana bu alanda 15 dünya şampiyonluğu, 25 dünya ikinciliği ve 28 dünya üçüncülüğünün yanı sıra 44 Avrupa Şampiyonluğu, 43 Avrupa ikinciliği ve 39 Avrupa üçüncülüğü,4 Ülke Avrupa Şampiyonluğu elde edildi, uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı 315 oldu.

Yine aynı süreç içerisinde Türkiye’de lisanslı sporcu sayısı 30 binden yaklaşık 660 bine, satranç antrenörü sayısı 2 binden yaklaşık 78 bine, satranç kulüplerinin sayısı ise 600’den 2 bin 104’e yükseldi.