İş dünyasından tercih yapacak öğrencilere uyarı!

İş dünyasından tercih yapacak öğrencilere uyarı!

İş dünyasının taleplerine yönelik donanımlı mezun olabileceğiniz yerleri tercih edin!

LYS sonuçlarının açıklamasının ardından üniversite ve bölüm tercihlerini yapan öğrencilere iş dünyasındaki uzmanlardan uyarı geldi: İş dünyasının taleplerine yönelik donanımlı mezun olabileceğiniz yerleri tercih edin!

İşsizlik sorununun meslek donanım eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çeken uzmanlar tercihler döneminde öğrencilerin donanımlı mezun olmayı hedeflemesi gerektiğini belirtti. Özel sektörün üniversitelerden beklentisinin net ve açık olduğunun altını çizen uzmanlar, başarılı bir kariyerin üniversite çağında temellendirildiğine işaret ederek öğrencileri, “iş hayatına nasıl hazırlanabilirim”in hesabını yapmaları konusunda uyardı.

Standart kalıpların dışına çıkılmasını tavsiye eden Süleyman Şah Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Serdar Gecü, doğru tercihin, mezun nitelikleri ile ölçülebileceğini söyledi. Öğrencileri, okurken iş hayatına hazırlayan üniversitelerin avantajlı olduğuna dikkat çeken Uysal, iş dünyası ile işbirliği içerisinde olan, bununla birlikte öğrencilerini doğru staj ve iş pozisyonlarına yönlendirebilen üniversitelerin tercihler döneminde öne çıktığını dile getirdi.

Başarılı bir kariyer için temelin üniversitede atıldığını belirten Süleyman Şah Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Serdar Gecü, özel sektördeki nitelikli eleman sorununda çözümün donanımlı mezun olan öğrencilerden geçtiğini söyledi. Gecü, özellikle yeni mezun adayların yetersizlik ve mesleki donanım eksikliği sorunu yaşadığını ve başarılı bir kariyer hedefleyenlerin üniversite döneminde gerekli temel donanımları edinmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.