İşadamı Sakıp Sabancı Vefatının 12. Yıldönümünde Kabri Başında Anıldı

İşadamı Sakıp Sabancı Vefatının 12. Yıldönümünde Kabri Başında Anıldı

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı, vefatının 12. yıldönümünde kabri başında anıldı.

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı, vefatının 12. yıldönümünde kabri başında anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törene Sakıp Sabancı'nın kızları Sevil Sabancı ve Dr. Dilek Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri katıldı.

Törende Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri de yer aldı. Sakıp Sabancı'nın kabri başında konuşma yapan Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, "Bugün burada Türkiye ve dünyanın dört bir yanına dağılmış 64 binden fazla Sabancı Topluluğu çalışanını temsilen bulunuyorum. Sakıp Bey'in vefatının üzerinden geçen bunca seneye rağmen hepimizin ortak hissi şudur ki; O'nun manevi varlığı, azmi ve sıcaklığı hala bizimle birlikte" dedi.

Sakıp Sabancı'nın "İyi ki koştum, İyi ki çalıştım. Keşke daha fazla çalışsaydım, keşke daha çok koşsaydım. Daha güzel Türkiye için, daha başarılı Türkiye için..." sözlerini hatırlatan Zafer Kurtul, "Sakıp Bey çalışkanlığı ve vizyonuyla daima Sabancı Topluluğu'nun gurur kaynağı oldu. Daha iyisi için bize ilham verdi. Bu vesileyle kendisini bir kez daha özlemle ve rahmet anıyoruz" ifadelerini kullandı. Dilek ve Güler Sabancı'nın duygusal anlar yaşadığı tören, kuran okunmasının ardından son buldu.

(FOTOĞRAF)