IŞID VE PKK'YA DARBE: 174 HEDEF VURULDU

IŞID VE PKK'YA DARBE: 174 HEDEF VURULDU

TSK, Fırat Kalkanı operasyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fırat Kalkanı Harekatının kapsamı içerisinde dün terör örgütü DEAŞ'a ait 162 tane, terör örgütü PKK ve PYD'ye ait olan 12 tane hedef  çok yoğun bir ateş altına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 129, PKK/PYD'nin ise 8 hedefi karadan ve havadan vurularak imha edildi. DEAŞ'lı 2 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta 8 ÖSO askeri öldü, 34 ÖSO mensubu da yaralandı.

66 gündür devam eden harekatta terör örgütü DEAŞ'ın 129, PKK/PYD'nin ise 8 hedefi karadan fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla, havadan ise uçakların sortileriyle bombalanarak imha edildi. 2 DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta yaşanan çatışmalarda ÖSO'nun 8 askeri yaşamını yitirdi, 34'ü de yaralandı.

8 MUHALİF ŞEHİT OLDU!

1 mayın ve 5 el yapımı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin güneyinde yer alan Tall Jijan, Ablah ve Duwayr kontrol sağlanmasına yönelik çatışmalar devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 8 muhalif şehit olmuş ve 34 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 164 meskun mahalde yaklaşık 1305 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 127 terör örgütü DEAŞ hedefine ve 8 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından, Numan meskun mahallinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 2 hava harekatı sonucu 2 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 silahlı araç ve 1 ağır silah imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 1 mayın ve 6 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 32 mayın ve 1362 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."