IŞİD'ci denilen ciğerci kardeşler dünya medyasını ağırladı

IŞİD'ci denilen ciğerci kardeşler dünya medyasını ağırladı

IŞİD'ci diye suçlanan ciğerci kardeşler, mekanlarında dünya basınından çok sayıda gazeteciyi ağırladı. Gazetecileri kapıda kırmızı gül ile karşıladılar..

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yemek yerken görüntülendiği ve ardından "IŞİD'çi" diye iftira atılan ciğerci kardeşler, mekanlarında dünyanın önde gelen ajans ve gazetelerin temsilcilerini ağırladı. Son olarak Rus medyasında haklarında haber yapılan ciğerciler, gazetecileri kırmızı gül ile karşıladı.

DÜNYA MEDYASI BİLAL ERDOĞAN'IN YEMEK YEDİĞİ CİĞERCİDE

Bilal Erdoğan'ın yemek yediği ciğerci, haklarında yapılan yalan haberlerin ardından dünya medyasının da ilgi odağı oldu. Fatih'te ciğercilik yapan ve giyim tarzlarından dolayı Rus medyasında "IŞİD mensubu" olarak yansıtılan Kember kardeşler, Ciğeristan isimli mekanlarında dünya medyasının önde gelen ajans ve gazetelerinin temsilcilerini ağırladı.

SERVİSİ BİZZAT YAPTILAR

Başbakanlık Basın Enformasyon Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün Ciğeristan'da misafir ettiği gazeteciler, Kember kardeşler tarafından gül ve lokum ile karşılandı.Reuters, AFP, BPA, El Pais, El Mundo, New York Times, WSJ, Middle East Eye ve DerinEkonomi Dergisi'nin Türkiye'deki temsilcilerinin yer aldığı yemeğin servisini Kember kardeşler bizzat yaptı.

dunya-medyasi-cigerci-kardeslerde-agirlandi-7952111_6206_m.jpg

"IŞİD'TEN ÖNCE DE EL KAİDECİ İLAN EDİLMİŞTİK"

Kember kardeşler, gazetecilere haklarında "IŞİD'çi" iddiasının ortaya atılmasına neden olan fotoğrafın hikayesini de anlattı. Ali Kember, Bilal Erdoğan ile çektirdikleri fotoğrafın önce "El Kaide mensupları" diye paylaşıldığını kaydederek şöyle konuştu: "Dünyanın neresinde olursa olsun, bir devlet büyüğü ya da ailesinden birisi bir mekanı tercih ederse bu durum mekan sahipleri için bir şereftir. Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan'ın da Ciğeristan'a gelmesi bizim için onur vericiydi. Hatıra olarak çektiğimiz fotoğrafı bir kısım medya önce 'Bilal Erdoğan, El Kaide terör örgütü mensuplarıyla' diye paylaştılar. O zamanlar IŞİD yoktu. Aradan biraz zaman geçti, bu sefer 'Bilal Erdoğan, IŞİD'in liderleriyle' diye paylaşım yaptılar. Biz önce çok ciddiye almadık ama olay buraya kadar geldi. Bu haberi çıkaranlar bizi tanıyor, nasıl insan olduğumuzu biliyorlar. Bu örgütlerle anılmaktan biz de rahatsızız" şeklinde konuştu.

adi-isid-ciye-cikan-cigerci-kardesler-dunya-7952111_2147_m.jpg