İskandinav ülkelerine ne zaman gidilir?

İskandinav ülkelerine ne zaman gidilir?

Sıcaktan bunalıp serin ülkelerde ferahlamak isteyenlere İskandinavya Turu çok iyi gelecek.

Farklı coğrafyası ve iklimiyle turist çeken Kuzey Avrupa ülkeleri İsveç, Norveç ve Danimarka’ya gitmek için en uygun zaman, sıcaklığın ortalama 20 derece olduğu yaz ayları. Denizin buzul vadilerini basması sonucu oluşan muhteşem Fiyordları, yemyeşil vadileri, renkli evleriyle ünlü Oslo, Stockholm ve Kopenhag’ı keşfetmek için en uygun zaman yaz mevsimi.

Bavul.com Türkiye Genel Müdürü Mazhar Özsoy, kışın havanın çabuk karardığı, yazın ise uzun beyaz gecelerin yaşandığı İskandinav ülkeleri Norveç, Danimarka ve İsveç’in turizm açısından en güzel döneminin yaz ayları olduğunu belirterek, özellikle sıcaktan şikayet edenleri bu ülkeleri ziyaret etmeye davet etti. Özsoy şöyle konuştu: “İskandinav ülkelerinde kışları hep soğuktur ve günler kısadır. Örneğin Danimarka\'da ülkenin neredeyse tamamı sularla çevrili olduğu için, hava nemlidir. Bölge bol yağışlıdır ve özellikle kışın yoğun kar yağışları görülür. Kış aylarında dondurucu soğuğa maruz kalabilirsiniz.Yaz ayları ise ortalama sıcaklıklar 25 dereceyi geçmez, gündüzler uzundur. Ülkenin güzelliklerini görmek için en uygun zaman yaz aylarıdır. Kışın 4-5 saat süren gün ışığı çabuk kaybolur ve eksi 5 derecelere varan soğuklar bu iklime alışık olmayan turistleri zorlar.”

Norveç ve İsveç’i gezmek için de en uygun zamanın yaz mevsimi olduğunu kaydeden Özsoy, İsveç’in kışın aylarca kar yağışı aldığı için kış turizmi açısından önemli olduğu ancak ülkenin güzelliklerinin yaz aylarında daha kolay keşfedilebildiğini söyledi. Özsoy, “İskandinav ülkelerini gezmek isteyen turistler her mevsim bu ülkeye geliyor ancak kışın bazen eksi 10 derecelere kadar inen soğuğa fazla tahammül edemeyen Türk turistler, doğal güzellikler için yaz aylarını tercih ediyor. Sıcaklığın 30 dereceleri bulduğu şu günlerde en güzel seyahat rotası İskandinav turu.

İskandinav Turu\'nun gözde şehirleri Kopenhag, Oslo ve Stockholm.

Kopenhag

Kopenhag, İskandinav coğrafyasındaki en küçük ülke olan Danimarka’nın 600 yıllık başkenti. 406 adadan oluşan Danimarka’dakiSealand Adası\'nda bulunuyor. \"Kopenhag kriterleri\" sözüyle Türkiye’nin gündemine giren şehir, ulusal parlamentonun ve krallığın merkezi. Turizmde ise Avrupa’nın en popüler şehirlerinden biri olan Kopenhag,Vikingler döneminde bir balıkçı kasabasıymış. 12. yüzyılda keşfedilerek önemli bir ticaret limanına dönüşmüş ve tüccar limanı anlamına gelen Kopenhag adını almış.

Christianborg Kalesi, Amelienborg Kraliyet Sarayı, Küçük Denizkızı heykeli, Stroget Nyhavn Kanalı, Ortaçağ Borsa Binaları, Belediye Binası Meydanı görülecek yerler arasında. Şatoları, renkli tahta binaları, ilginç buz barları ve gece hayati ile ünlü Kopenhag\'da yazın en yüksek sıcaklık ortalama 24 derece.

Oslo

Norveç’in başkenti Oslo da İskandinavya turlarının en önemli duraklarından biri. Oslo, dünyanı en pahalı kentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Turistler, İskandinavya’nın en eski eğlence parkı ve adeta masallardan çıkmış yapıların bulunduğu Tivoli Bahçelerini, Kraliyet Sarayı, Meclis Binası, Nobel ödüllerinin dağıtıldığı ve dünyadaki en mükemmel yapı olarak bilinen Belediye Sarayı, Folk Müzesi, Viking Gemileri Müzesi, Ulusal Tiyatro, Oslo Katedrali, Karl Johans Caddesi, Skitramp Rampast Vigeland Parkı, Residence Müzesi ve Frogner Parkı\'nı ziyaret ediyor.

Ayrıca ana kara içerisine 250 km girmiş, dünyanın en büyük fiyordu Flam Fiyort’u da en çok gezilen yerler arasında. Güneş pilleri ile kendi enerjisini kendi üreten Oslo’nun en büyük sanat merkezi Operahuset (Oslo Opera Binası) da çok ilgi gören binalardan biri. 200’den fazla granit, bronz ve dökme demir heykelin bulunduğu bir kültür merkezi olan Vigelandsparken de dikkat çeken diğer bir yapı.

Stockholm

İsveç’in başkenti Stockholm; yapıları, parkları, tarihi merkezleri, yeşil alanları ve eğitim merkezleriyle oldukça gelişmiş bir Avrupa şehridir.Yılda 1 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Stockholm, İskandinavya\'da en çok ziyaretçi alan şehir. Adalardan oluşan Stockholm’de gezilecek noktalar farklı bölgelerde yoğunlaşıyor. Şehrin en turistik bölgelerinden biri olan Gamla Stan’da yer alan Riddarholmen tarihi detaylarıyla görülmeye değer bir yer.

Riddarholmen Kilisesi, Stockholm Katedrali, şehrin en ihtişamlı yapılarından biri olan Royal Sarayı ve panoramik bir Stockholm manzarası için mutlaka binilmesi gereken Skyview ise turistlerin uğrak yerleri arasında. Ulusal Müze ve Salvador Dali, Picasso gibi bir çok sanatçının eserlerinin yer aldığı Modern Sanat Müzesi de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Leyditurk.com